De 4 beste gratis musikkappene (2024)

Lei av å betale for å lytte til musikk? Sjekk ut det du renger å vite om de 4 største musikk appene sine gratisversjoner!
på konsert med de beste gratis musikk appene

Nå, mer enn noen gang er det mange måter å nyte musikk på. I denne artikkelen skal vi se på 4 av de beste gratis musikkappene der ute: Deezer, Spotify, YouTube Music og Soundcloud.

Hva kan gratisversjonene tilby deg? La oss finne ut!

Om du ønsker en artikkel som går enda mer i dybden om premium versjonene av musikkstrømmetjenestene, kan du trykke her

1. Deezer

Den beste appen for gratis musikk

gratisversjon


Spesifikasjoner:

 • Lydkvalitet: 128 kbit/s
 • Musikkbibliotek: 90 millioner sanger
 • Tilgjengelighet: PC, smarttelefon, smartklokke, smart-TV, Tesla, Chromecast, Alexa, Xbox og andre enheter.

Ekstra fordeler:

 • Podcast, lyrikk, innebygd musikkgjenkjenning og musikk quiz, mørk/lyd modus.

Deezer ble lansert i Frankrike i 2007 og har siden ekspandert internasjonalt, og er nå tilgjengelig i over 185 land over hele verden. Deezer har en massiv katalog av musikk, med over 90 millioner spor. Deres katalog er svær, noe som betyr at det er noe for alle musikksmaker i deres gratis app.

Appen har en funksjon Deezer kaller for ‘Flow’. Dette er hva de kaller sin algoritme som lærer hva du liker å lytte til og anbefaler deg sanger ut ifra det.

Slik fungerer Deezer sin gratisversjon

 • Annonser spilles i blant mellom sanger
 • Du kan hoppe over maks 6 sanger i timen. Om du ikke liker noen sanger i en spilleliste har du ikke mange muligheten til å hoppe over mer enn 6 sanger i timen.
 • Med Deezer sin gratis musikk app på mobilen kan du bare spille av spillelister, sanger fra artistprofil og hele album i ‘shuffle-modus‘. I spillelister Deezer lager basert på dine lyttevaner, kan du hoppe over og spole sanger så mye du vil.

2. Spotify

Sterk andreplass

gratisversjon


Spesifikasjoner:

 • Lydkvalitet: Opp til 160 kbit/s
 • Musikkbibliotek: 80 millioner sanger
 • Tilgjengelighet: PC, smarttelefon, smartklokke, smart-TV, Tesla, Chromecast, Alexa og andre enheter.

Ekstra fordeler:

 • Podcast

Spotify er så populært at det nesten er synonymt med musikkstrømming her i Norge. Totalt har Spotify over 517 millioner aktive brukere i hele verden og hver dag blir det lastet opp rundt 100 000 sanger daglig til tjenesten. 300 millioner av disse brukerne bruker Spotify sin gratisversjon av appen.

Slik fungerer Spotify sin gratisversjon

 • Med gratisversjonen av Spotify blir du nødt til å lytte til annonser fra tid til annen mellom sangene. Dette er så Spotify har råd til å betale artistene, så du bytter din tid imot musikk gratis. For noen går dette helt fint og kan være en god løsning om du ikke lytter så ofte til musikk.
 • Du kan hoppe over maks 6 sanger i timen. Om du ikke liker noen sanger i en spilleliste har du ikke mange muligheten til å hoppe over mer enn 6 sanger i timen.

3. YouTube Music

Veldig godt alternativ

gratisversjon


Spesifikasjoner:

 • Lydkvalitet: Opp til 128 kbit/s
 • Musikkbibliotek: 100 millioner sanger
 • Tilgjengelighet: PC, smarttelefon, smartklokke, Google/Android TV, Apple CarPlay, Chromecast, Sonos og andre enheter.

Ekstra fordeler:

 • Musikkvideo, lytt til uoffisielle remixer og covere. Last opp egne lokale sanger.

YouTube Music har en enorm katalog av sanger, album, musikkvideoer, live opptredener, covers og remixer, takket være dens tilknytning til YouTube for videoer. En av de unike funksjonene til YouTube Music er integrasjonen av musikkvideoer. Du kan enkelt bytte mellom å lytte til en sang og se musikkvideoen.

I deres gratis app kan du dessverre ikke lukke skjermen og fortsette å lytte slik som du kan på de andre musikkstrømmetjenestene, dette er da inkludert i deres Premium-abonnement.

Uten om det gjør YouTube det som de andre på listen her også er gode på, nemlig gi deg det innholdet de tror du kommer til å like, basert på hva du har lyttet til tidligere. Dette har de perfeksjoner i mange år, og har mer innhold enn de andre appene på listen.

Enn så lenge er ikke podcaster tilgjengelige på YouTube Music.

Slik fungerer YouTube Music sin gratisversjon

 • Med gratisversjonen av YouTube Music kommer det annonser noen ganger. Det samme annonseformatet som at du skulle sett på YouTube.
 • I gratisversjonen til YouTube Music er det ganske mye frihet. Du kan laste opp egne filer fra din pc f.eks og lytte til dem på din telefon, alt du trenger å gjøre er bare å laste opp til ditt lokale YouTube bibliotek på din datamaskin.

4. Soundcloud

En sosial musikk app

gratisversjon


Spesifikasjoner:

 • Lydkvalitet: Opp til 64 kbit/s
 • Musikkbibliotek: Totalt 256 millioner sanger (ikke alle er offisielle utgivelser)
 • Tilgjengelighet: PC, smarttelefon, Chromecast, Sonos og Xbox One.

Ekstra fordeler:

 • Lytt til uoffisielle remixer og covere. Viser likes, avspillinger og kommentarer på sanger. Last opp egne sanger.

SoundCloud ble lansert i 2008 med intensjonene om å være en nettside hvor alle kan laste opp musikk og dele det med verden. SoundCloud har preget musikkverden med å være fødestedet til flere kjente musikere som vår egen Kygo, Post Malone og Billie Eilish.

Det er først i nyere tid SoundCloud også satser på å være en app for offisielle utgivelser også. Dette kaller de SoundCloud Go. Likevell finner du masse musikk og offisielle låter i deres gratisversjon.

Spesielt artister innenfor elektronisk musikk laster opp mixer, mashups og remixer du ikke finner på Spotify eller Apple Music. SoundCloud har lenge vært populært for artister som ønsker å gjøre det stort, ta deg en titt rundt og du finner masse spennende på appen.

Slik fungerer Soundcloud sin gratisversjon

 • Med gratisversjonen av SoundCloud kan du lytte så mye du vil, like og kommentere på dine favorittlåter.
 • I gratisversjonen til SoundCloud kan du laste opp din egen produserte musikk. Du kan laste opp egne filer fra din pc f.eks og lytte til dem på din telefon, de blir da tilgjengelige for alle som bruker Soundcloud. Helt gratis!

Related Posts
apple music vs spotify

Apple Music eller Spotify? 2022 guide

Du lurer kanskje på hvilken musikk streaming platform du skal velge. Mest sannsynlig står det mellom de to største på markedet i Norge, Apple Music eller Spotify. Her får du et innblikk i hvem som kan passe best for deg. Pluss hvilke fordeler og ulemper begge har opp imot hverandre.
Les mer