24 ENKLE sanger på gitar for nybegynnere (Populære låter)

Ser du etter noen enkle sanger på gitar for nybegynnere? Her er 24 kjente sanger som gjør din første gitarreise uimotståelig melodisk. La oss sette i gang!
spiller enkle sanger på gitar

Inneholder affiliatelenke til DanMusikk.no

Nedenfor finner du listen over flere enkle men populære sanger du begynne å øve deg på. Disse har jeg håndplukket selv og spilt på min kassegitar. Jeg har samlet alle sangene i en Spotify-spilleliste slik at du enkelt kan finne sangene og spille med.

Capo er anbefalt

Siden du er ute etter enkle sanger på gitar vil jeg først å fremst vil jeg anbefale å bestille deg en capo. Dette gjør det utrolig mye enklere for deg selv om du ikke kan så mange akkorder enda men likevel ønsker å spille flere sanger.

En capo klemmer sammen strengene for deg, slik at du kan spille andre versjoner av sangen på simplere akkorder, uten å endre tonen vekk fra originalen.

24 enkle sanger på gitar

Under hver sang vil du finne en link til mer utdypende forklaring på akkordene og hvor de kommer inn i sangen. Linken åpner en ny fane fra tabs.ultimate-guitar.com til de enkleste akkordene.

Da starter vi!

Bob Dylan – “Knockin’ on Heaven’s Door”

En tidløs ballade med bare fire akkorder, ideell for å øve på akkordoverganger. Sangen er coveret av mange andre artister og band om du foretrekker andre sin versjon av Bob Dylan-sangen.

Akkorder:G, D, Am, C
Capo:Ingen

The Beatles – Let It Be

En klassiker med en jevn akkordprogresjon som hjelper nybegynnere med å få en følelse av rytme.

Akkorder:G, D, Em, C
Capo:5

Green Day – Good Riddance (Time of Your Life)

En moderne klassiker med en grei struktur, perfekt for å øve på picking og strumming.

Akkorder:G, C, D, Em
Capo:Ingen

Oasis – Wonderwall

Wonderwall er en gjenganger for de som spiller litt gitar på fritiden. Dette er den enkleste måten å spille sangen på for nybegynnere.

Akkorder:Em, G, D, A7sus4, C
Capo:2. bånd

The Animals – House of the Rising Sun

Sangen har med en F som er et barregrep. Er det slik at du syntes den er vanskelig kan du hoppe over denne. Jeg vil bare nevne at det er helt klart verdt å lære seg F tidlig, da akkorden er en gjenganger i mange sanger.

gitargrepet F som et barregrep
Akkorder:Am, C, D, F, E, Dm
Capo:Ingen

Neil Young – Heart of Gold

Akkorder:Em7, D, Em, C, G
Capo:Ingen

Plain White T’s – Hey There Delilah

Akkorder:C, EM, AM, G, F
Capo:2. bånd

Jeff Buckley – Hallelujah

Akkorder:C, Am, F, G, E7
Capo:1. bånd

Jason Mraz – I’m Yours

Dette var første sang jeg lærte meg på gitar. Dette er takket være at sangen går i de samme akkordene hele veien når du har capo på fjerde bånd.

Akkorder:G, D, Em, C
Capo:4. bånd

Tracy Chapman – Fast Car

Akkorder:Cmaj7, G, Em, D, C
Capo:2. bånd

Tom Petty – Free Fallin’

Akkorder:A, D, E, Asus4
Capo:8. bånd

The White Stripes – Seven Nation Army

Sangen har det mest kjente riffet noen sinne og er en veldig god start for de som ønsker å prøve seg på powerchords og elektrisk gitar. Her er en video fra Marty Music som vil lære deg riffet på 1-2-3.

Akkorder:Em, G, C, B, A
Capo:Ingen

Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama

Hurra, her er det bare 3 grep! Sangen blir til, utfra rytmen. Best forklart med en YouTube video:

Akkorder:D, C, G
Capo:Ingen

Vance Joy – Riptide

Akkorder:Am, G, C
Capo:1. bånd

Johnny Cash – Ring of Fire

Akkorder:G, C, D
Capo:Ingen

Barcelona – Please Don’t Go

Barcelona er det gamle bandet til den kjente soloartisten SYML. Dette er en rolig sang som enkelt kan spilles på gitar, selv om det ikke er noe gitar i original versjonen av sangen.

Akkorder:G, Bm, A, D, Dm, Em
Capo:2. bånd

Radiohead – Creep

Akkorder:G, B, C, Cm
Capo:Ingen

Ed Sheeran – Perfect

En veldig romantisk sang som du enkelt kan synge og spille samtidig til noen du er glad i. Grepene er ikke så vanskelige, den går for det meste i G. Em, C og D.

Siste setning i ‘outro’ kommer det noen par ekstra akkorder, men er ikke noe én må spille i starten.

Akkorder:G, Em, C, D, D/F, G/B, Dsus4
Capo:1. bånd

Eagles – Hotel California

Hotel California låter utrolig bra, men er fortsatt veldig enkel å spille på gitar. Eneste er forspillet/introen som kan være litt tricky til å begynne med. Sjekk akkordene nedenfor og du er allerede i gang med å ønske alle ‘velkomne’ til Amerikas hedonisme og selvtilfredshet, også kjent som “The American Dream”.

Akkorder:Am, E7, G, D, F, C, Dm
Capo:2. bånd

Noah Kahan – Stick Season

En av de nyere sangene på denne listen er Noah Kahan med Stick Season. Sangen er originalt nesten 100% gitarspill og vokal så når du begynner få til denne sangen på ordentlig, låter det veldig bra. Første verset er fingerspill noe som lar deg utforske teknikken som får hver sang til å høres fyldig ut.

Akkorder:A, E, F#m, D
Capo:Ingen

John Denver – Take Me Home Country Roads

Umulig å la være å synge når man hører denne låten. ‘Take Me Home Country Roads’ er kanskje en av de enklere sangene på gitar blant denne listen.

Akkorder:G, Em, D, C, F, D7
Capo:2. bånd

Dolly Parton – Jolene

Dolly Parton er en av de mest største artistene i verden og ingen dame i countrymusikken har nådd hennes høyder. ‘Jolene’ er hennes udødelige sang som kan enkelt spilles på gitar med klimpring.

Akkorder:G, D, Am, C
Capo:Ingen

Chris Stapleton – Tennessee Whiskey

Akkorder:G, Am
Capo:2. bånd

Elvis Presley – Can’t Help Falling In Love

Denne 60-talls låten er kanskje den fineste sangen som er laget. ‘Can’t Help Falling In Love’ har jeg ikke tatt med fordi den er super-lett men mer fordi den er en sang som vil hjelpe deg med progresjon i dine gitarskills.

Verset inneholder hurtigere bytter mellom akkordene mens refrenget har litt mer ukjente grep for en nybegynner. Er fin sang å avslutte listen med om du har fått til mange av de ande sangene på listen.

Akkorder:C, G, Am, F, Em, B7, A7, Dm, D, F#m, Bm, A C#7
Capo:Ingen

Til Slutt

Da var listen over de enkleste sangene å spille på gitar ferdig. Jeg har planer om å utvide denne listen med flere gode tips i fremtiden i det jeg kommer over flere sanger jeg finner passende for nybegynnere. Håper listen ga deg noen gode tips til låter som du kan teste ut.

Related Posts
apple music vs spotify

Apple Music eller Spotify? 2022 guide

Du lurer kanskje på hvilken musikk streaming platform du skal velge. Mest sannsynlig står det mellom de to største på markedet i Norge, Apple Music eller Spotify. Her får du et innblikk i hvem som kan passe best for deg. Pluss hvilke fordeler og ulemper begge har opp imot hverandre.
Les mer