TikTok for artister – Drømmen om en viral sang

Her skal du få et innblikk i hvordan du som artist kan bruke TikTok for å få avspillinger og skape nye fans. Du får også 5 nyttige tips til hvordan du kan gå viralt!
dagensmusikk tiktok viral sang

Hvordan fungerer TikTok for artister?

TikTok sine algoritmer er noen av de beste per dags dato for å få avspillinger. Spesielt for deg som akkurat har begynt å utgi egen musikk. 

Men hvorfor er det egentlig sånn?

  • Dette er fordi TikTok sender sangen din videre til folk som liker lignende musikk/video.
  • Deres algoritme er lokasjonsbasert som vil si at om sangen gjør det godt blant TikTok brukere i Norge, blir den så sendt ut til folk fra andre land.
  • Den største faktoren på om sangen blir sendt til folk er noe som heter watchtime. Jo lengre folk velger å høre på videoen eller sangen, jo mer sannsynlig er det for an TikTok anbefaler sangen til flere.
  • Rundt 75% av de som bruker TikTok scroller nedover ForYou-siden og bli anbefalt videoer hele tiden. Så om du befinner deg innenfor artist/musikk kategorien, er det nok flere som kommer til å få opp din video i deres feed – da TikTok tester videoen din i ‘testing-stadiet’.

Hvordan få en sang til å gå viralt på TikTok?

TikTok-viral-sang

Det er ikke hugget i stein på hvordan man får en sang til å gå viralt men det er en rekke faktorer som spiller en stor rolle for at det skal skje. Dette skal vi se nærmere på nedenfor.

1. Riktig bruk av tags

Som mange andre sosiale medier spiller tags en stor rolle på om folk finner videoen. Når du skal laste opp en TikTok video får du bare en sjanse til å legge inn riktige tags til videoen. Her er det lurt å sjekke ut i forveien hva slags tags som trender og bruke tags som mange sjekker ut. TikTok lar deg se hvor mange videoer som ligger under hver enkel tag.

En felles regel for alle sosiale medier er å ikke bruke tags som ikke representerer din video, bare fordi de trender. Folk som leter etter en video under en tag ønsker å finne ut mer relatert til tagen, så velg dine tags med omhu og som beskriver din video.

2. Fang dine fans innen de første 3-5 sekundene

Flere videoer kjemper om plassen i feeden til TikTok-brukere. Sørg derfor for at du fanger lytteren med en gang. Oppgraderer du til en business-profil på TikTok vil du kunne se mer statistikk fra dine videoer.

Er det en video som ikke får like mange avspillinger som du ønsket kan du ta en nærmere titt på hvor lenge folk velger å se på din video. Dette er harde fakta på hvorfor du blir nødt til å fange dine seere fra første sekund. 

3. Last opp sangen eller videoen på riktig tidspunkt på døgnet

Jeg vil si de første 6 timene etter du har lastet opp er de viktigste, så velg nøye riktig tidspunkt på når du velger å laste opp videoen. Dette er fordi TikTok sine algoritmer bruker en stund på å pushe videoen din ut til folk, hvertfall hvis du ikke har mange følgere.

Ut fra når folk bruker appen mest, kan man tenke seg at det er lurt å laste opp videoen etter skoletid eller når folk er hjemme fra jobb på ettermiddagen. Helger er også helt gull!

4. Virale trender

Som nevnt tidligere er TikTok basert på hvilket land du tilhører så sjekk ut hvilke type videoer som trender i Norge. Det aller beste tilfellet er om du får til å starte din helt egen trend med din egen sang.

Om du tilfeldigvis har penger å bruke på markedsføring kan du se hvordan det gikk med YouTuberen Patrick Cc som gjorde et eksperiment for å få en sang til å gå viralt. I dette tilfellet brukte han 20 000 NOK for å betale influencere til å danse til sangen hans, sjekk hvordan det gikk nedenfor:

5. Dance challenges

Et kjent fenomen som har oppstått på plattformen er dance challenges. Flere store artister markedsfører danser ved siden av sine sanger.

Ikke alt av musikk passer til en egen dans, men sprer seg som ild i tørt gress om det faktisk går bra og folk hopper på utfordringen.

tiktok-viral-sang-norge
https://unsplash.com/@brucemars

Oppnå snøballeffekten

For å oppsummere hvordan en sang/video kan gå viralt må den få en snøballeffekt. Med dette mener jeg at om flere velger å bruke sangen i en video, så sprer seg også til flere land og personer. Det er ikke alltid like lett å spå hvilken video som skal gå viralt i Norge, så her kan det være greit å følge nøye med på virale trender.

Velg en distributør som legger sangene dine ut på TikTok

Artister trenger å være der det skjer, derfor vil jeg gi deg dette siste tipset på hvordan du kan få din egen sang i TikTok sitt musikkbibliotek. Jeg har også en nyttig guide som gir deg oversikt over det å utgi en sang til strømmeplattformer og sosiale medier. Følger du denne guiden får du også sangen din ut på TikTok om du ønsker det.


Alle disse tipsene fungerer godt selv om du ikke har planer om å legge ut promotering av musikk på TikTok. Så disse tipsene kan du ta med deg videre uansett hva du ønsker å legge opp på TikTok. Masse lykke til!

Related Posts