Hvordan legge ut en sang på Spotify? En DistroKid guide

Her skal du få lære hvordan man kan legger ut en sang på Spotify. Heldigvis har DistroKid gjort det utrolig enkelt for nye artister som ønsker å legge ut musikk på strømmetjenester.
legg ut musikk på spotify med distrokid

Det hele starter med å velge en distributør

For å få ut en sang på Spotify trenger du en distributør.

DistroKid er den mest populære tjenesten for å få ut egne sanger på Spotify. For så vidt også utrolig enkelt, billig og anbefalt av Spotify selv. Dette skal du få lære mer om!

Med Dagensmusikk sin personlige kommisjon-lenke til DistroKid får nye artister 7% avslag første året, om du ønsker å gi ut en sang på Spotify.

Du får en liten rabatt og vi får en liten kommisjon slik at vi kan fortsette med å lage guides som denne på norsk.

DistroKid sine abonnementer

Musician

1 artist
Musician Plus

2 artister
✓ Ubegrenset opplastning av sangerAlt som følger med Musician
✓ Last opp sangtekst✓ Daglig strømmestatestikk
✓ Verifisert Spotify artist profil✓ Navn på plateselskap
✓ Velg når du vil utgi sangen
✓ Bestem pris til iTunes
✓ Sangteksten på Instagram
$22.99/ årlig (ca. 229kr)$39.99/ årlig (ca. 399kr)
Prisen er også oppgitt i NOK – kan variere pga. kursen. Oppdatert 16.11.2023

Mellom abonnementene står du helt fritt til å velge den som passer best for deg!

I tillegg til å sende sangen din til alle de største musikkstrømmetjenestene, beholder du 100% av fortjenestene fra sangen.

Siden dette er en guide for å legge ut en sang på Spotify med DistroKid følger vi deres prosess. Personlig har jeg selv brukt DistroKid i et par år allerede for å legge ut musikk på Spotify, så det er derfor jeg trygt kan anbefale deres tjeneste videre i denne artikkelen.

Spotify anbefaler DistroKid slev på deres nettside

Etter du har valgt din plan/abonnement skal vi nå gå igjennom hovedpunktene i prosessen for å få en sang på Spotify.

Last opp sangen til DistroKid

Så fort du har sangen klar og du har opprettet en DistroKid-profil starter man med å laste opp lydfilen til DistroKid. Alt du trenger å gjøre er å trykke på ‘Upload’ øverst så er du i gang.

Det første som møter deg er alle de forskjellige musikkstrømmetjenestene DistroKid kan sende sangen din til. Det koster deg ingenting mer om du ønsker å sende sangen til alle.

DistroKid musikkstrømmetjenester
Bildet er en kommisjon-lenke til DistroKid.com

Artistnavnet på Spotify

Videre så er det bare å fylle ut det DistroKid trenger. Når du kommer til artistprofiler på Spotify, Apple Music og YouTube, må du være tålmodig. Om du ikke har en eksisterende artistprofil fra før av blir strømmetjenestene nødt til å lage en ny en med ditt artistnavn.

Dette kan ta litt tid, så om det er din første utgivelse under nytt navn anbefaler jeg å sette utgivelsesdatoen for sangen om 3-4 uker. Dette gjøres automatisk etter du er ferdig med å fylle ut.

Sangens utgivelsesdato

3 til 4 uker gir deg god tid til å ordne det som trengs av markedsføring, bannere og profilbilde til Spotify.

Viktigst av alt er at Spotify sine folk som lager spillelister får tid til å kanskje lytte til din sang. Hvem vet, kanskje de liker musikken din og legger den til i en offisiell Spotify spilleliste?

Det vil være det ultimate målet om du er ny artist med store ambisjoner.

Spotify trenger hvert fall minimum 2 uker for at du skal få større sjanse for å bli lagt til i en av deres egne spillelister. Det blir tross alt lastet opp over 100 000 sanger daglig.

Fredag har blitt en standard utgivelsesdag for ny musikk da Spotify oppdaterer flere lister, samt at helg er en populær tid for nye sanger da folk har ekstra mye tid til å sjekke ut ny musikk.

Bemerk deg at det er bare mulig å sette en release dato om du har “Musician Plus” planen hos DistroKid.

Cover bilde

Sørg for at du har et cover bilde klart før du velger å laste opp musikken til DistroKid. Et godt tips om du ikke har et bilde, er å betale noen på Fiverr.com for å designe et til deg. Dette er mer relatert for de som er ute etter noe mer grafisk. Her vil du få hva du er villig til å betale for.

DistroKid ønsker jpg eller png bildeformat, med en oppløsning på 3000×3000. Sørg for at du eier bildet som skal brukes.

Spotify sitt anbefalte lydformat

Når du har kommet deg ned til der hvor man skal laste opp sangen anbefaler Spotify at du laster opp enten WAV eller FLAC-format. Dette er kort forlat – fordi Spotify må konvertere filen til forskjellige formater senere uten at du skal tape lydkvalitet på sangen.

Dele pengene med samarbeidspartnere

DistroKid lar deg enkelt dele sangens fortjenester med andre, om din sang er et samarbeidsprosjekt. Dette kan også gjøres etter at sangen er ute på Spotify. Bare legg til artisten/produsenten eller låtskriveren sin epost så gjør DistroKid resten.

Om den personen ikke har en DistroKid bruker vil person bli tilsendt en 50% rabattkode, genialt! Dette kan gjøres etter at sangen er ute, ved å trykke på ‘Splits’ helt øverst når du er logget inn.

Verifiser din Spotify profil og design den

Etter at Spotify har tatt imot sangen din fra DistroKid vil det bli opprettet en artistprofil før sangen er ute om du har valgt release date en god stund fremover.

På DistroKid sin nettside vil du kunne finne URI til denne profilen så fort Spotify har opprettet den for deg. 

Når du har kommet så langt og trenger hjelp med å komme i gang med din Spotify for artist profil – finner du fremgangsmåten på dette i en av mine tidligere artikler:

Når sangen er ute på Spotify

Etter at prosessen er ferdig og musikkstrømmetjenestene har fått din sang i sitt bibliotek vil DistroKid sende deg en mail med bekreftelse at sangen er ute. Om du ikke har valgt en release dato vil dette gå relativt kjapt, alt fra 1-2 uker om ting går som de skal.

Er det slik at du ønsker å følge med på statistikk over avspillinger kan du også gjøre det inne på din DistroKid profil.

Om du er som meg og ønsker å satse på Spotify vil jeg anbefale å heller bruke din Spotify sin artistside. Denne tjenesten har utrolig mye kul statistikk over avspillinger og hvilke spillelister din sang har blitt lagt inn i.

Få betalt for streams

På din DistroKid-bruker kan du se hvor mye du tjener fra de forskjellige strømmetjenestene.

Spotify har en gjennomsnittlig utbetaling per stream på 0,040 kr

Ekstra fordeler med DistroKid som er verdt å vite:

Her får du flere ekstra fordeler når du skal gi ut en sang på Spotify med DistroKid. Disse godsakene finner du under ‘Goodies’ når du er logget inn på din DistroKid profil.

Verktøy for å promotere din musikk

DistroKid har flere spennende og unike verktøy du får tilgang til, som i hovedsak hjelper godt når du skal starte å markedsføre sangen din.

  • Korte gratis videoer for sosiale medier
  • HyperFollow. En nettside hvor du kan samle alle linkene til sosiale medier og din verifiserte Spotify-profil. Med denne HyperFollow linken kan også dine fans pre-save sangen før den kommer ut.
  • Visualizer-video for Instagram, YouTube, TikTok, Twitter og Facebook
  • Send musikken din inn til DistroKid sin Playlist Spotlight

Spesial tilgang

  • Spotify for artister. Med DistroKid kan du sette opp din artistprofil før sangen er ute for å gjøre profilen fullstendig til utgivelsesdato.
  • Apple Music for artister.
  • Offisiell YouTube artist kanal. Her kan du velge å knytte en eksisterende YouTube kanal til å bli din offisielle så fort du har minst 3 sanger ute.

Gjør sangopplevelsen enda mer spennende

  • Lyrikk til sangen
  • Kreditter samarbeidspartnere 

Folk spør også om dette:

Hvor mye koster det å legge ut sang på Spotify?

For å legge ut en sang på Spotify gjennom DistroKid koster det bare $22.99 i året, det er ca. 229 kr.

For denne prisen får du deres billigste plan ‘Musician‘. Med denne planen kan du laste opp så mange sanger du ønsker, uendelig med lyrics – pluss at du får en verifisert Spotify profil.

Related Posts
apple music vs spotify

Apple Music eller Spotify? 2022 guide

Du lurer kanskje på hvilken musikk streaming platform du skal velge. Mest sannsynlig står det mellom de to største på markedet i Norge, Apple Music eller Spotify. Her får du et innblikk i hvem som kan passe best for deg. Pluss hvilke fordeler og ulemper begge har opp imot hverandre.
Les mer