Hvordan legge ut en sang på Spotify? En DistroKid guide

I denne artikkelen skal du få lære om hvordan man kan legge ut en sang på Spotify. Heldigvis har DistroKid gjort det utrolig enkelt for nye artister som ønsker å legge ut en sang på Spotify.
legg ut musikk på spotify med distrokid

Det hele starter med å velge en distributør

For å få ut en sang på Spotify trenger du en distributør. DistroKid er den mest populære tjenesten for å få ut egne sanger på Spotify. For så vidt også utrolig enkelt og billig.

I tillegg til å sende sangen din til alle de største musikkstrømmetjenestene, beholder du 100% av fortjenestene fra sangen.

Siden dette er en guide for å legge ut en sang på Spotify med DistroKid følger vi deres prosess. Personlig har jeg selv brukt DistroKid i et par år allerede for å legge ut musikk på Spotify, så det er derfor jeg trygt kan anbefale deres tjeneste videre i denne artikkelen.

DistroKid sine abonnementer

Musician

1 artist
Musician Plus

2 artister
✓ Ubegrenset opplastning av sangerAlt som følger med Musician
✓ Last opp sangtekst✓ Daglig strømmestatestikk
✓ Verifisert Spotify artist profil✓ Navn på plateselskap
✓ Velg når du vil utgi sangen
✓ Bestem pris til iTunes
✓ Sangteksten på Instagram
$22.99/ årlig (ca. 229kr)$39.99/ årlig (ca. 399kr)
Prisen er oppgitt i NOK – kan variere pga. kursen. Oppdatert 23.04.2023

Her står du helt fritt til å velge den som passer best for deg! Med Dagensmusikk sin personlige annonselenke til DistroKid får du 7% avslag første året om du ønsker å gi ut en sang på Spotify. Du får en liten rabatt og vi får en liten kommisjon så vi kan fortsette med å lage guides som denne på norsk.

For å kunne velge mellom de forskjellige planene DistroKid har må du først opprette en bruker på deres hjemmeside.

Etter du har valgt din plan skal vi nå gå igjennom hovedpunktene i prosessen for å få en sang på Spotify.

1. Last opp sangen til DistroKid

Så fort du har sangen klar og du har opprettet en DistroKid-profil starter man med å laste opp lydfilen til DistroKid. Alt du trenger å gjøre er å trykke på ‘Upload’ øverst så er du i gang.

Det første som møter deg er alle de forskjellige musikkstrømmetjenestene DistroKid kan sende sangen din til. Det koster deg ingenting mer om du ønsker å sende sangen til alle.

DistroKid musikkstrømmetjenester

Artistnavnet på Spotify

Videre så er det bare å fylle ut det DistroKid trenger. Når du kommer til artistprofiler på Spotify, Apple Music og YouTube, må du være tålmodig. Om du ikke har en eksisterende artistprofil fra før av blir strømmetjenestene nødt til å lage en ny en med ditt artistnavn.

Dette kan ta litt tid, så om det er din første utgivelse under nytt navn anbefaler jeg å sette utgivelsesdatoen for sangen om 3-4 uker. Dette gjøres automatisk etter du er ferdig med å fylle ut.

Utgivelsesdato

3 til 4 uker gir deg god tid til å ordne det som trengs av markedsføring, bannere og profilbilde til Spotify. Viktigst av alt er at Spotify sine folk som lager spillelister får tid til å kanskje lytte til din sang. Hvem vet, kanskje de liker musikken din og legger den til i en offisiell Spotify spilleliste?

Det vil være det ultimate målet når du ønsker å gi ut en sang på Spotify uten stor fanbase enda

Spotify trenger hvert fall minimum 2 uker for at du skal få større sjanse for å bli lagt til i en av deres egne spillelister.

Fredag har blitt en standard utgivelsesdag for ny musikk da Spotify oppdaterer flere lister, samt at helg er en populær tid for nye sanger da folk har ekstra mye tid til å sjekke ut ny musikk.

Bemerk deg at det er bare mulig å sette en release dato om du har “Musician Plus” planen hos DistroKid.

Cover bilde

Sørg for at du har et cover bilde klart før du velger å laste opp musikken til DistroKid. Et godt tips om du ikke har et bilde er å betale noen på Fiverr.com for å designe et til deg. Her vil du få hva du er villig til å betale for. DistroKid ønsker jpg eller png med en oppløsning på 3000×3000. Sørg for at du eier bildet som skal brukes.

Anbefalt lydformat

Når du har kommet deg ned til der hvor man skal laste opp sangen anbefaler Spotify at du laster opp enten WAV eller FLAC-format. Dette er kort forlat – fordi Spotify må konvertere filen til forskjellige formater senere uten at du skal tape lydkvalitet på sangen.

Dele pengene med samarbeidspartnere

DistroKid lar deg enkelt dele sangens fortjenester med andre, om din sang er et samarbeidsprosjekt. Dette kan også gjøres etter at sangen er ute på Spotify. Bare legg til artisten/produsenten eller låtskriveren sin epost så gjør DistroKid resten. Om den personen ikke har en DistroKid bruker vil person bli tilsendt en 50% rabattkode, genialt! Dette kan gjøres etter at sangen er ute, ved å trykke på ‘Splits’ helt øverst når du er logget inn.

Bildet er en affiliate-lenke til DistroKid.com

2. Verifiser din Spotify profil og design den

Etter at Spotify har tatt imot sangen din fra DistroKid vil det bli opprettet en artistprofil før sangen er ute om du har valgt release date en god stund fremover. På DistroKid sin side vil du kunne finne URI til denne profilen så fort Spotify har opprettet den. 

Når du har kommet så langt og trenger hjelp med å komme i gang med din Spotify for artist profil – finner du fremgangsmåten på dette i en av mine tidligere artikler:

3. Når sangen er ute på Spotify

Etter at prosessen er ferdig og musikkstrømmetjenestene har fått din sang i sitt bibliotek vil DistroKid sende deg en mail med bekreftelse at sangen er ute. Om du ikke har valgt en release dato vil dette gå relativt kjapt, alt fra 1-2 uker om ting går som de skal.

Om du ønsker å følge med på statistikk over avspillinger kan du også gjøre det inne på din DistroKid profil. Om du er som meg og ønsker å satse på Spotify vil jeg anbefale å heller bruke din Spotify artistside, da denne har utrolig mye kul statistikk over avspillinger og hvilke spillelister din sang har blitt lagt inn i.

Ekstra fordeler med DistroKid som er verdt å vite.

Her får du flere ekstra fordeler når du skal gi ut en sang på Spotify med DistroKid. Disse godsakene finner du under ‘Goodies’ når du er logget inn på din DistroKid profil.

Promotering

  • Korte gratis videoer for sosiale medier
  • HyperFollow. En nettside hvor du kan samle alle linkene til sosiale medier og din verifiserte Spotify-profil. Med denne HyperFollow linken kan også dine fans pre-save sangen før den kommer ut.
  • Visualizer-video for Instagram, YouTube, TikTok, Twitter og Facebook
  • Send musikken din inn til DistroKid sin Playlist Spotlight

Spesial tilgang

  • Spotify for artister. Med DistroKid kan du sette opp din artistprofil før sangen er ute for å gjøre profilen fullstendig til utgivelsesdato.
  • Apple Music for artister.
  • Offisiell YouTube artist kanal. Her kan du velge å knytte en eksisterende YouTube kanal til å bli din offisielle så fort du har minst 3 sanger ute.

Gjør sangopplevelsen enda mer spennende

  • Lyrikk til sangen
  • Kreditter samarbeidspartnere 

Hvor mye koster det å legge ut sang på Spotify?

For å legge ut en sang på Spotify gjennom DistroKid koster det bare 199 kr i året. For denne prisen får du deres billigste plan ‘Musician’. Med denne planen kan du laste opp så mange sanger du ønsker, uendelig med lyrics – pluss at du får en verifisert Spotify profil.

Related Posts