Spotify for Artist: Slik setter du opp en verifisert artistprofil

Her skal vi ta for oss noen gode tips om hvordan du kan sette opp din helt egen verifiserte Spotify profil.
spotify for artist header

Finn en distributør og bli en artist på Spotify

Først ut må du velge en distributør som kan sende sangen din videre til Spotify. Her er det flere gode kandidater. Jeg har selv tidligere erfaringer fra Tunecore men i senere tid valg å gå over til DistroKid pga. alle fordelene du kan lese om her.

Kort fortalt så er DistroKid den mest populære blant artister uten plateselskaper i ryggen. Du betaler kun en gang årlig for at sangen din skal ende opp på Spotify, Apple Music, Deezer, Amazon Music, iHeartRadio, Instagram/Facebook, TikTok og Tidal. Dette er bare et fåtall av streamingplattformene sangen din ender opp.

Om du ikke har valgt en enda kan du se prosessen i artikkelen under, så komme tilbake til denne når du er klar for å sette opp din Spotify for Artist-profil.

Gjør klar medieprodukter før sangen er ute

Dette kan være det mest nyttige tipset du kan få når det kommer til å gi ut din første sang og sette opp profilen din. Det beste er å sette utgivelsesdatoen på sangen din ca 2-3 uker i forveien. Da får du god tid til å sette opp profilen din hos ‘Spotify for artist’.

Mer enn 50% av artister går glipp av muligheten til å promotere sangen sin skikkelig på deres artistprofil, pga. de oppdaterer profilen etter sangen er ute. (Spotify, Fanstudy)

En liten huskeliste over det som trengs av markedsføring:

  • Ta kvalitetsbilder av deg selv for promo
  • Forsidebilde til Spotify
  • Canvas video (3-8 sekunder)
  • Artist profilbilde
  • Artist beskrivelse (skriv kort om deg selv og historien din så langt)
  • Singel eller album bilde

Canvas video er ikke noe man må ha på sangen, men om man har mulighet til å lage det kan det øke hvor mange som deler sangen din til andre. Studier gjort av Spotify i 2021 viser at delings-faktoren på sangen øker med 10.7%.

Videre viser statistikk at +5% forsetter å lytte til sangen, +20% legger den til i en spilleliste og +9% går til din profilside, om du har en canvas video på din utgivelse.

Når du har alle medieproduktene du trenger for at din Spotify for artist profil er komplett skal jeg nå vise deg hvor du kan laste disse opp. Først må du gjøre krav på din artistside!

Gjør krav på din artistside

Etter du har fått beskjed om at profilen din er oppe på Spotify fra din distributør, kan du gjøre krav på din artistside. Dette gjøres enkelt ved gå til https://artists.spotify.com/claim.

1 . Gjør krav på din spotify profil

Er du artisten, velger du den til venstre; ‘Artist or Manager’.

2. Logg inn på din Spotify bruker

Er du allerede logget inn kan du bare trykke ‘gå videre’ knappen

3. Videre vil du spurt om å kopiere inn koden til din Spotify profil

Alt du trenger å gjøre her er å finne din Spotify profil, enten på Spotify eller gjennom din distributør. På Distrokid sin side har de noe som heter Spotify URI looker-upper. Der finner du veldig enkelt både link til Spotify profilen din, albumet og sangen. 

Etter du har lokalisert en unike koden er det bare kopiere den og lime den inn der Spotify spør om den.

4. Vent til Spotify har sjekket at profilen virkelig er din

Når du er ferdig med stegene er det bare å smøre seg med tålmodighet helt til Spotify kan bekrefte at profilen stemmer med koden du har blitt gitt fra distributøren din. Dette pleier ikke ta så veldig lang tid, men her er det viktig å være tidlig ute før du har planer om å slippe sangen.

Pitch sangen din til Spotify

Når du har fått kommet deg inn på din Spotify for Artists side, kan du pitche sangen din til Spotify. Etter at du er logget inn på din profil, gå til: Music -> Upcomming. På denne siden kan du pitche din nye sang til Spotify sine offisielle spillelister. Bemerk deg at en sang bare kan pitches engang, og burde være alt fra 2-4 uker i forveien av utgivelsesdagen.

Legge til bilder på din Spotify for artist profil

Nå skal vi se på hvordan du laster opp bilder så profilen din ser ordentlig bra ut! Når du har fått logget deg inn og kommet deg til forsiden, må du trykke videre til ‘profil’. Det er her du laster opp dine bilder for header og profilbilde.

Eksempel på hvordan en profil kan se ut

Trykker du deg videre til ‘about’ seksjonen kan du laste opp flere bilder du ønsker skal være med på din Spotify for artist profil.

Start karrieren på Spotify

Siden Spotify har så stor brukergruppe og det er lett å oppdage nye artister, så er det viktig å sette opp en perfekt Spotify for artist profil før sangen er ute!

Spotify er bygd for å oppdage ny musikk. Dette gjør plattformen til et perfekt sted for å starte karrieren din. Også ekstra viktig at du fokuserer alle dine annonser og markedsføring for å drive trafikk til Spotify. Dette hjelper på deres algoritme så Spotify viser sangen din til flere personer.

Related Posts