Slik kan musikk påvirke hunder og katter

Vi se på hvordan musikk kan påvirke våre katter og hunder positivt. Nærmere, utfoske hvorfor hunder uler og hva slags musikk som beroliger katter!
hund som lytter til musikk fra hodetelefoner

Musikk har ikke bare en dyp effekt på mennesker, men også våre kjæledyr kan nyte og dra nytte av melodier spesielt tilpasset dem.

Forskning viser at både katter og hunder har unike reaksjoner på lyd, og at riktig type musikk kan ha en betydelig innvirkning på deres velvære.

La oss utforske hvordan musikk påvirker våre firbente venner og hvordan vi kan bruke denne kunnskapen til å forbedre deres livskvalitet.

Liker hunder musikk?

Om hunder like å høre på musikk vil variere fra hund til hund. Hunder generelt er ganske sensitive til lyder, siden deres hørsel kan høre dobbelt så mange frekvenser og de kan høre 4 ganger bedre enn oss mennesker.

Jeg har en Busky-rase (Beagle og Husky) og min hund bryr seg ikke stort om musikk i det hele tatt. Eneste gangene hun reagerer på musikk er når jeg synger med på en sang og hun vil være med å synge også.

Hvorfor synger hunder?

Man kan tenke seg at hunden elsker musikken den hører når den synger eller uler til musikken. Uansett hvor fantastisk det høres ut at hunden din også liker din favorittsang hyler de ikke av glede, men instinkt.

Enkelte frekvenser og toner får frem deres forfedres røtter. Ute i skogen uler ulver for å lokalisere hverandre innad i stammen og for å skremme vekk andre rovdyr for å vise hvem som styrer i området.

Når det kommer til din tamme firbente bestevenn handler det mer om kommunikasjon og fellesskap. Ulingen erkjenner at de hører lyden og uttrykker deres beredskap til å svare eller ønske om å delta i handlingen. Det er ikke sikkert musikken i seg selv utløser ulingen, men vokalen som kan minne om uling.

Hvis hundens uling utløses av musikk, er sjansen stor for at ulingen slutter når musikken stopper.

Beroligende musikk for hunder

Har du en stresset hund som er veldig var på lyder kan rolig musikk faktisk komme til nytte. Test først og se hvordan hunden reagerer på volumet, deretter kan den rolige musikken overdrive de lydene hunden pleier å være var på, men kanskje ikke helt plukker opp med musikken i bakgrunnen.

Mange studier viser også at klassisk musikk er en av de beste sjangerne for å roe ned hunder.

Hunder reagerer positivt på musikk som holder et rolig tempo, ideelt sett mellom 50 og 60 taktslag per minutt (BPM).

Når man velger musikk for hunder, er det essensielt å unngå sanger med kraftig bass og disharmoniske toner som kan virke forstyrrende eller gjøre dem engstelige.

For hundeeiere som ønsker å spille musikk som er tilpasset sine firbente venner, tilbyr de fleste store strømmetjenester som YouTube, Spotify og Apple Music spesiallagde sanger og spillelister som møter disse behovene.

Videoen ovenfor har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra hundeeiere at den funker godt for deres hunder, og at den er beroligende.

Liker katter musikk?

Katter er kjent for deres finstemte sanser, og hørselen er intet unntak.

Det viser seg at katter liker musikk, men bare en bestemt type, nemlig musikk tilpasset katter. Mens menneskemusikk er komponert for å tiltrekke seg menneskelige ører, er det nå musikk som er spesiallaget for å appellere til kattens lydspekter og lyder som beroliger dem.

En studie var gjort på en veterinær-klinikk hvor de spilte av spesifikk musikk som var laget for katter.

Musikken ble spilt av før behandling og under behandling noe som resulterte med at de hadde lavere stressnivåer mens de var på klinikken.

Beroligende musikk for katter

Musikk har lenge vært et universelt språk for mennesker, men hva med våre firbeinte venner? Dette er sangen de bruke til forskningen som viser at kattene stresset mindre.

Denne musikken er designet fra bunnen av for å appellere til kattenes sanser, og hvordan de oppfatter verden.

Konklusjon

Musikk kan være en fantastisk kilde til trøst og glede for katter og hunder. Ved å forstå og tilpasse musikkvalgene til kjæledyrenes preferanser, kan vi forbedre deres daglige liv.

Det er viktig å huske på at hver katt og hund er individuell, og det som fungerer for en, kan ikke nødvendigvis fungere for en annen. Eksperimentering og tilpasning er nøkkelen til å finne den perfekte harmonien for ditt kjæledyr. Prøv ut noen av forslagene jeg har nevnt ovenfor eller lag din helt egen unike spilleliste for ditt kjæledyr.

Her har du et bilde helt til slutt av en takknemlig hund som er glad at ønsker å lære mer om ditt kjæledyr 🙂
Related Posts