Hvordan lytte til lydbøker på Spotify?

Her skal jeg enkelt vise deg hvordan du finner lydbøker på Spotify.
i denne guiden skal jeg vise deg hvordan du kan lytte til lydbøker på spotify

Artikkelen inneholder affiliatelenker til Nextory og BookBeat

Lydbøker har blitt en utrolig fin måte å lytte til gode historier mens man gjør noe annet i mellomtiden. Enten du sitter på toget, rydder huset eller bare ligger i senga er lydbøker veldig praktisk. 

Det er ikke noe tvil i dag at veldig mange nordmenn bruker Spotify daglig til både musikk og podcaster, men hva med lydbøker?

Det er mange som kanskje ikke visste dette, men ligger faktisk ligger lydbøker ute på Spotify. Disse kan du lytte til rett fra mobilen med Spotify. 

Hvordan lytte til lydbøker på Spotify?

Fremgangsmåten er relativt simpel, slik finner du lydbøker på Spotify:

Du kan lytte til lydbøker på Spotify med å søke ‘lydbøker’ eller ‘audiobooks’ på engelsk. Etter du har søkt dette får du opp mye forskjellig. Bla nedover og du vil finne en god del lydbøker. Utvalget er ikke stort fordi ingen forfattere vil ha de på Spotify gratis, men er en god del barnebøker for de mindre.

Hva slags lydbøker finner man på Spotify?

Søker du ‘lydbøker’ finner du for det meste bare barnebøker på Spotify og du kommer mest sannsynlig ikke til å finne den nyeste boka fra din favorittforfatter. Ligger noe der om du er villig til å lete og scrolle, men per dags dato har ikke Spotify enda en lydbok-platform for oss Nordmenn. 

Du må på andre plattformer for å kunne finne noen nye populære bøker, nedenfor får du et par alternativer som jeg kan anbefale.

Andre alternativer bedre enn Spotify på lydbøker

Det hadde vært supert om vi kunne ha musikk, podcast og lydbok i ett og samme abonnement. Om du ønsker gode lydbok plattformer ment for å ha lydbøker og har alltid de nyeste lydbøkene har jeg et par å anbefale som Spotify ikke kan matche enda.

(h2) Nextory

Som et godt alternativ til Spotify sitt skrante lydbok-bibliotek kan jeg anbefale Nextory sin app. Her har de markedets største utvalg av lydbøker samt de nyeste lydbøkene fra dine favorittforfattere.

Du får også en gratis prøveperiode på 30 dager, hvor du kan finne ut om Nextory er noe for deg.

Nextory sine abonnementer

Sølv: 139 kr/mnd – 30 timer lytting

Gull: 189 kr/mnd – Ubegrenset lytting (så mange bøker du ønsker)

Familie: 239-339 kr/mnd – Ubegrenset lytting og 2-4 profiler kan bruke appen samtidig


(h2) Bookbeat

BookBeat gir sine abonnenter tilgang til deres bibliotek på over 500 000 lyd- og e-bøker. Her finner du alt fra våre norske populære forfattere: Jo Nesbø, Unni Lindell og Jørn Lier Horst.

Prøver du BookBeat gratis i 1 måned får du 20 timer med gratis lytting og lesing. Anbefaler BookBeat fordi de har et annet system hvor du betaler for hvor mange timer du ønsker å lytte i måneden. Ingen bindingstid.

BookBeat sine abonnementer

Basic: 99 kr/mnd – 20 timer

Premium: 149 kr/mnd -100 timer

Unlimited: 199 kr/mnd – Ubegrenset lytting

Spotify har introdusert lydbok-plattform i USA

Spotify driver å tester en lydbok-funksjon i USA. Sånn det er nå så får de tilgang til lydbøker på Spotify men de må kjøpe hver enkelt. Etter de har kjøpt lydboken blir den lagt inn i biblioteket ditt på Spotify, så per dags dato tester de en lydbok-plattform som er ganske lik Audible. I motsetning til Nextory og Bookbeat som har ubegrenset lytting i deres tilgjengelig abonnementer.

Konklusjon

Som du ser så går det an å lytte til lydbøker på Spotify med ditt abonnement, selv om utvalget ikke er utrolig bra om du ønsker å lese de mest populære. Riktignok har de et relativt bra utvalg for de mindre da dette kan være et løsning om du ikke har tenkt til å kjøpe et Nextory eller BookBeat abonnement.

Related Posts

Hva er lydbok?

Lydbøker har forvandlet det litterære landskapet, og tilbyr leserne en unik måte å nyte historier og innhold på. De har gått fra å være bare alternativer til trykte bøker og står nå i dag som et populært medium i egen rett.
Les mer