Topp 10 anbefalte lydbøker for barn

Her får du 10 gode lydbok-tips til barn. Lytt til utdraget fra boken rett i artikkelen!
jente lytter til lydbok for barn

Innlegget inneholder annonselenker til Storytel, Nextory og Fabel

Det er ikke tvil om at barn allerede har god fantasi og er super-flinke til å dikte opp verdener, monstre og karakterer. Likevel har jeg funnet frem 10 gode tips til lydbøker som kan falle i smak for de små.

Nedenfor kan du lytte til et utdrag fra lydboken samt hvor du finner boka blant de forskjellige lydbok-appene.

Listen over anbefalte lydbøker for barn går som følger:

Folk og røvere i Kardemomme by

Av: Thorbjørn Egner | Spilletid: 2 t 27 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Folk og røvere i Kardemomme by’ lydbok

Thorbjørn Egner sine fortellinger lever videre blant neste generasjon. I denne lydboken får barna også lytte til alle sangene fra den kjente fortellingen om personene og livet i Kardemomme by.

I denne fortellingen blir barnet kjent med politimester Bastian, tante Sofie, gamle Tobias med skjegget, og skumlest av alt – Røverne Kasper, Jesper og Jonatan.


Georgs magiske medisin

Av: Roald Dahl | Spilletid: 1 t 17 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Georgs magiske medisin’ lydbok

Georgs magiske medisin er en artig bok skrevet av Roald Dahl. Boka handler om at Georg syntes bestemoren hans er ufyselig – ikke snill og koselig som bestemødre skal være.

Georg går derfor inn for å endre bestemor med en magisk medisin, laget av masse rare og ekle ingredienser. Da vil hun endelig få smake sin egen medisin!


Den lille kaninen som så gjerne ville sove

Av: Carl-Johan Forssén Ehrlin | Spilletid: 29 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Den lille kaninen som så gjerne ville sove’ lydbok

Dette er en bok som er roset av foreldre over hele verden, da den hjelper barn med å sovne. Lydboken har fått ryktet på seg til å være den ultimate godnatthistorien. Barnefortellingen blir fortalt av den behagelige fortellerstemmen til Gudny Hagen – som kan få enhver til å bli søvnig.


Bukkene Bruse på badeland

Av: Bjørn F. Rørvik | Spilletid: 13 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Bukkene Bruse på badeland’ lydbok

Etter alle år med å dra til setra får å gjøre seg feit, vil de tre Bukkene Bruse gjøre noe annet. En morsom fortelling for de minste!


Brødrene Løvehjerte

Av: Astrid Lindgren | Spilletid: 5 t 39 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Brødrene Løvehjerte’

Lydboken av Astrid Lindgrens fantastiske historie om Brødrene Løvehjerte passer de eldre barna godt, om de liker litt lengre historier og fortellinger. Her møter vi Karl og Jonatan som gjenforenes i landet Nangijala, etter et kort liv på jorden. Rørende historie om kampen mellom godt og ondt.


Tissemus

Av: Reidar Kjelsen | Spilletid: 3 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Tissemus’

Tissemus er en artig lydbok med både musikk og lydeffekter. Er en kort historie som passer godt for de minste. Masse tull og moro.


Kurt blir grusom

Av: Erlend Loe | Spilletid: 1 t 5 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Kurt blir grusom’ lydbok

Videre i listen over lydbøker for barn møter vi Kurt i Kurt blir grusom. Historien starter med at Kurt redder en mann fra å drukne på kaia. Belønningen hans er en diamant som han etter hvert selger for 50 millioner kroner. Det er da ting utspiller seg og Kurt blir bare mer og mer grusom.

Lydboken passer til barn fra 7 år og oppover.

Om lydboken faller i smak er også denne historien gjort om til en animert film, med kjente norske skuespillere som stemmer.


Rumpemelk fra Afrika

Av: Erlend Loe | Spilletid: 11 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Rumpemelk fra Afrika’ lydbok

Her er lydboken med en ganske så spenstig tittel (for oss voksne) – på en annen side er dette en utrolig morsom lydbok for barna. Rumpemelk fra Afrika omhandler en reise til Afrika i søken etter rumpemelk.


Harry Potter og De vises stein

Av: J.K. Rowling | Spilletid: 9 t 21 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Harry Potter og De vises stein’ lydbok

Historien om Harry Potter er også å finne på lydbok. Den første boken er anbefalt til barn i en alder mellom 9 og 12 år.


Da Mamma Mø møtte Kråka for første gang

Av: Jujja Wieslander | Spilletid: 12 min

Tilgjengelig på:

Utdrag fra ‘Da Mamma Mø møtte Kråka for første gang’ lydbok

Mamma Mø serien har over 37 bøker og ble først utgitt i 1991. Mange kjenner den kanskje fra de var mindre. Dette er en nyere bok da det også kommer flere og flere på lydbok.

I boka blir vi kjent med en snakkende ku som har en kråke som bestevenn. De har mange morsomme påfunn og gjør ting man skulle tro en ku aldri kunne gjøre. Passer for barn i en alder av 3-6 år.

Related Posts