Beste lydbok-app i 2024: Topp 6 apper testet og sammenlignet!

Vi har kåret den beste lydbok appen! Sjekk ut vår rangering og testing av de 6 største lydboktjenestene i Norge.
mobil med den beste lydbok appen

Inneholder annonsørlenker

Med økende popularitet, kommer det flere lydbok-apper på markedet som vi nordmenn blir nødt til å velge imellom for at vi skal kunne sette oss ned med en god lydbok på øret.

Det er mange å velge i, så derfor har vi samlet de 6 mest populære og beste lydboktjenestene og testet alle appene grundig innenfor deres gratis prøveperiode.

Den beste lydbok appen er Nextory

BEST I TEST

Massivt utvalg
Best på barnevennlighet
Anmeldelser og vurderinger i app

4 uker gratis prøveperiode
Ingen bindingstid
Rimelig pris

Etter mye testing og sammenligning har vi kåret Nextory som den beste lydbok appen. Med over 400 000 lydbøker på både norsk, engelsk og andre språk har Nextory noe for alle.

De har tre ulike abonnementer du kan velge mellom, slik at du bare betaler for det du faktisk trenger.

Nextory har ingen bindingstid slik at du kan enkelt teste lydboktjenesten gratis i 4 uker og se hva du slev tenker.

La oss nå ta en titt på hva alle appene tilbyr sine kunder.


 • Abonnement
 • Brukervennlighet
 • Utvalg av lydbøker
 • Barnevennlighet
 • Ytterligere funksjoner i app
 • Prøveperiode og bindingstid

Ikke har vi bare testet appene innenfor deres prøveperiode, men vi har også sett på hva deres kunder sier på App Store og Google Play, med hensyn til stjernerangering og tilbakemeldinger.

Pris tok vi ikke i betraktning fordi målet var å finne den absolutt beste.

De 6 beste lydbok-appene rangert

Nextory

 • Beste lydbok app
 • 4 uker gratis prøveperiode
 • Over 400 000 lyd- og e-bøker.
 • Ingen bindingstid.

I vår grundige test av de 6 største lydbok appene på markedet har vi kåret Nextory til å være den beste lydbok-appen per dags dato.

Med de nyeste og mest populære lydbøkene, samt hundretusenvis av lydbøker på både norsk og engelsk – er Nextory den beste tjenesten for lydbok-underholdning.

Nå skal vi se nærmere på hva som gjør Nextory til den beste lydbok-tjenesten for oss nordmenn:

Dette gjør Nextory til den beste lydbok-appen:

 • Nextory er rangert som nr. 1 på App Store i bok-kategorien og har den beste gjennomsnittlige stjerne-rangeringen i Norge blant andre lydbok-apper.
 • Gir deg mulighet til å lytte til lydbøker på ferie, når man pendler, roe ned etter en stressende dag eller bare lytte til noe til man sovner.
 • Nextory sørger for gode lytteopplevelser for barn da de har et veldig godt utvalg barnebøker og hvert medlemskap følger med valgfri barneprofil.
 • Fornuftig pris på deres abonnement som reflekterer godt det Nextory har å tilby deg. Når det kommer til brukervennlighet, tilgjengelighet, og utvalg av lydbøker. Deres lange gratisperiode gir deg nok av tid til å fullføre noen bøker.
 • Over tid vil Nextory sine automatiske algoritmer lære dine lyttevaner og skape individuelle lyttetips som er tilpasset deg. Slik blir det enklere å velge nye spennende bøker eller forfattere.
 • Lytteopplevelsen er god hos Nextory. I deres app kan du øke eller senke hastigheten på fortelleren, lytte uten internett, sette på en søvnfunksjon slik at avspillingen stopper automatisk etter ønsket tid.

Nå skal vi gå mer i dybden på hva den beste lydbok-tjensten tilbyr sine kunder i forhold til abonnementer, utvalg av lydbøker og brukervennlighet.

Nextory sine abonnementer

Sølv abonnementGull abonnementFamilie abonnement
Lytt i opptil 30 timer per månedLytt så mye du vilLytt så mye du vil
4 profiler4 profiler4 profiler
Bare 1 profil i bruk om gangenBare 1 profil i bruk om gangenKun 2 – 4 profiler kan bruke appen til enhver tid
Valgfri barneprofilValgfri barneprofilValgfri barneprofil
Gratis i 30 dagerGratis i 30 dagerGratis i 30 dager
Tabell oppdatert 03.07.2023

Bemerk deg at alle medlemskapene kommer også med gratis barneprofil som du enkelt kan opprette i appen. Denne profilen kommer med en PIN-kode som gjør at den er låst i barnemodus.

Dette tar vekk bekymringer for deg, og lar barnet utforske fritt et hav av spennende historier og magiske verdener.

Nå skal vi ta en kikk på Nextory sitt, så å si, endeløse utvalg av lydbøker.

Nextory sitt utvalg av lydbøker og e-bøker

Hos Nextory vil du finne bøker på både norsk og engelsk. Bare i den engelske seksjonen alene har de over 400 000 bøker å velge imellom. 

Nextory-appen serverer deg også de bøkene du mest sannsynlig kommer til å like – basert på algoritmer som ser hva du har lyttet til tidligere i appen.

Nextory har et solid utvalg og dekker et stort felt innenfor sjangere og kategorier. Her vil du finne blant annet lydbøker innenfor:

Alt er veldig godt kategorisert og de har sortert lydbøkene innenfor disse sjangrene. Du kan enkelt velge selv hva du vil filtrere etter innenfor de bestemte sjangrene. Dette gjør brukeropplevelsen behagelig og forenkler prosessen om å finne noe nytt å lese.

Nextory tilbyr i tillegg e-bøker om du en dag ønsker å heller lese enn å lytte. Dette inngår i alle abonnementene.

Design og brukervennlighet

I motsetning til de andre lydbok-appene på listen har Nextory valgt å legge søkefunksjonen, sjanger-sortering og anbefalte lydbøker innenfor ‘Utforsk’-siden deres.

Det gjennomtenkte designet gjør at dette fungerer godt, og gir rom for andre viktige seksjoner som ‘bibliotek’ og ‘min konto’.

Utfra hva du foretrekker, kan du velge om appen skal vise deg enten ‘lydbøker’ eller ‘e-bøker’. Dette gjør at Nextory-appen blir mer ryddig, da du bare blir vist det du enten ønsker å lese eller lytte til.


BookBeat

Over 800 000 bøker
Egen pris til studenter
45 dager gratis

Betal for hvor mye du lytter
Ingen bindingstid

På en veldig sterk 2. plass finner vi BookBeat. Hos BookBeat får man ubegrenset tilgang til et lydbok-bibliotek på over 800.000 bøker.

BookBeat sine abonnementer

BookBeat sitt abonnement-system er veldig enkelt. Du velger bare det abonnementet som passer dine lyttevaner. Om det er flere som skal bruke abonnementet koster det 49 kr/mnd å legge til en ekstra bruker på et eksisterende abonnement, uansett hvilket abonnement nedenfor du ønsker.

BasicStandardPremium
Lytt 20 timer per månedLytt 50 timer per månedLytt 100 timer per måned
Tilgang til alle bøkerTilgang til alle bøkerTilgang til alle bøker
50 dager gratis50 dager gratis50 dager gratis

BookBeat har denne ordningen fordi de fant ut at bare 5% av deres brukere lyttet til mer enn 100 timer i måneden. Så med Bookbeat betaler du for det antallet timer som passer deg.

BookBeat sitt utvalg

bookbeat sine kategorier i deres lydbok-app

Når man har over 800 tusen lydbøker sier det seg selv at man har mange kategorier å velge mellom. Om du foretrekker å lytte til lydbøker i et annet språk enn norsk, har de i tillegg Engelsk, Svensk, Dansk, Finsk, Tysk, Polsk, Italiensk og Spansk.


Storytel

storytel logo lydbok app

Stort utvalg
Brukervennlighet
Anmeldelser og vurderinger
Kids Mode

2 uker gratis prøveperiode

Lydbok-appen Storytel ble lansert allerede i 2007 og er basert i Stockholm, Sverige. Med en dekning på over 20 land har de vokst til å bli en av de største lydbokplattformene på markedet. I 2021 hadde Storytel over 1,5 million månedlige brukere

Storytel sine abonnementer

På Storytel sin nettside kan du velge hvilket abonnement som passer dine behov. De forskjellige du kan velge mellom er ‘Unlimited’, ‘Family’ og ‘Family Plus’. Nedenfor kan du enkelt se hva vært enkelt Storytel abonnement koster:

Storytel Unlimited
Storytel UnlimitedStorytel Family
1 konto2-3 kontoer
Lytt ubegrensetLytt ubegrenset
Offline-modusOffline-modus
Kids ModeKids Mode
14 dager gratis14 dager gratis

Storytel sitt utvalg

Utvalget hos Storytel er mangt. På appen kan du høre på over 500 000 lydbøker.

Med et slikt utvalg vil det garantert være noe spennende for de fleste. Du skal ikke se bort ifra å finne både de nye og gamle lydbøker fra dine favorittforfattere. 

Storytel sitt utvalg brer seg utover blant en rekke sjangere. Du kan finne bøker innenfor blant annet:

 • Fantasy & SciFi
 • Krim
 • Historisk
 • Romantikk
 • Barnebøker
 • Sensuelt
 • Faglitteratur (biografer, selvhjelpsbøker, fakta og dokumentarer)

Hos Storytel bugner det av spennende kategorier. Når du først oppretter din bruker kan du velge å legge inn hva slags sjanger du foretrekker å lytte til. Videre så viser Storytel deg populære bøker innenfor disse kategoriene. Dette gjør det enkelt for deg å finne ditt neste eventyr!

Storytel oppretter også skreddersydde lister med lydbøker som er tilpasset hva du har lyttet til tidligere. Denne blir bare mer og mer tilrettelagt dine lyttevaner, jo flere bøker du hører på.

I tillegg til å ha kategorisert bøkene etter sjangere, kan du finne lister etter hvor lang tid det tar å høre gjennom hele boka. Hvis du er mye på farten og ikke setter av nok tid til å fullføre en bok, kan korte lydbøker være noe for deg. Slike titler kan vare i så lite som en time.

Ønsker du heller å lytte til lengre fortellinger, finner du også de som varer opp til 50 timer.

Dette tenker bruker av Storytel om appen

Du vil finne bøker andre også liker, takket være at brukere kan legge igjen anmeldelser og gi stjernerangering. Med denne funksjonen vil du fort kunne sortere ut hvilke lydbøker som er attraktive for deg og hvilke som ikke passer din smak.

Husk også at det kan hende du har en helt annen opplevelse av en bestemt lydbok enn andre brukere. Så derfor evaluer tilbakemeldinger med tanke på hva du foretrekker.

Bemerk deg at du kan lytte til et utdrag av boka før du tar et valg!

Storytel sin lyttemål funksjon

Appen til Storytel har en liten nyttig funksjon innebygd hvor du kan følge din progresjon etter du har satt deg et lyttemål. Dette kan hjelpe deg med å fullføre bøker du har startet på – samtidig forplikter du deg selv til å komme deg igjennom boka innen tiden du selv har satt.


Podimo

Billigste lydbok app

Bra utvalg på norsk
45 dager gratis (Eksklusivt tilbud)

Lydbøker og podkaster i samme app
 Lite internasjonalt

Podimo sine abonnementer

Selvom det er ‘Pod’ i navnet, har Podimo et godt utvalg av lydbøker også. Med Dagensmusikk sin egen annonselenke får man 45 dager gratis prøveperiode hos Podimo, uten at det koster mer.

Nedenfor finner du abonnementene du kan velge mellom:

Podimo PremiumPodimo Premium PLUS
Prøv gratis. Si opp når som helstPrøv gratis. Si opp når som helst
Tilgang til alle eksklusive lydbøkerTilgang til alle eksklusive lydbøker
10 timer med lydbøker hver månedUbegrenset lytting til lydbøker
45 dager gratis prøveperiode45 dager gratis prøveperiode

Er du også interessert i podkaster og ønsker å ha et abonnement samlet for lydbøker og podkaster kan du lese mer på en annen artikkel hvor vi gikk mer i dybden på hva Podimo har å tilby.

 • Podimo er billigste lydbok app.
 • 45 dager gratis prøveperiode.
 • Mer enn 5000, 5-stjerners anmeldelser i App Store.
 • Ingen bindingstid.

Fabel

Fabel logo lydbok app

Godt utvalg på norsk stoff
Brukervennlighet
Anmeldelser

4 uker gratis prøveperiode
 Lite internasjonalt

Fabel ble startet i 2017 av Lydbokforlaget som tidligere har produsert lydbøker i Norge helt siden 1987. Med et slikt selskap som har bygd et massivt bibliotek opp igjennom årene, vil du kunne fråtse i både nye og gamle historier på Fabel-appen. 

Fabel sine fire abonnementer

Fabel har fire forskjellige abonnementer å velge mellom, dette er hva du får velge mellom:

Fabel Én BokFabel BasisFabel FamilieFabel Familie Pluss
Velg 1 bok i mndAlle lydbøker unntatt bøker i barn- og ungdom kategorienTilgang til alle lydbøkerTilgang til alle lydbøker
Behold valgte lydbøker så lenge abonnementet er aktivtLydbøker på engelskBarnemodusBarnemodus
1 profil6 profiler6 profiler6 profiler
1 aktiv lytter omgangen1 aktiv lytter omgangen2 aktive lyttere omgangen4 aktive lyttere omgangen
Gratis i 4 ukerGratis i 4 ukerGratis i 4 ukerGratis i 4 uker

Velger du ‘Fabel Basis’ får du mye for pengene. Dette er med tanke på hvor mye billigere det er for uendelig med lytting. Med andre ord, det kan være verdt å teste ut i de 4 gratis ukene.

Fabel sitt utvalg

Fabel har tusenvis av lydbøker tilgjengelig for sine lyttere på deres app. Disse er delt inn i kategorier så du enkelt kan finne frem til den sjangeren du ønsker. Etter du har brukt appen en stund vil du bli anbefalt potensielle bøker du fort vil like.

På ‘Utforsk’-siden finner du disse anbefalte lydbøkene, samt hvilke som er populære for øyeblikket. Nederst på siden kan du se hvilken ny lydbok som blir lansert i nærmeste fremtid. På denne måten er du alltid forberedt på nyutgivelser i appen.

Hos Fabel kan du for øyeblikket velge mellom sjangere som romaner, krim, fakta, serieromaner, barnebøker og ungdomsbøker.

Design og brukervennlighet

Førsteinntrykket når du åpner appen til Fabel er at selve designet og utformingen er veldig enkel å forstå.

Du har 3 sider du kan navigere på som ‘utforsk’, ‘mine bøker’ og ‘søk’. Personlig savner vi flere spennende kategorier på forsiden, men dette er bare egen preferanse. 

Fabel lar deg også laste ned lydbøker så du kan lytte til de i offline-modus. Derfor er lydbok appen perfekt på reiser og andre ganger du ikke har nett tilgjengelig.

 • 4 uker gratis prøveperiode.
 • Ingen bindingstid.
 • Bra utvalg på norsk innhold.
 • Uten tilgang til barn- og ungdomsbøker.

Audible

audible logo lydbok app

Stort internasjonalt utvalg
 Amazon bestselgere
 4 uker gratis prøveperiode

Ikke på norsk språk

Audible er per dags dato den største plattformen for å lytte til lydbøker. Det Amazon-eide selskapet hadde alt til rette for å bli kjempestore innenfor denne bransjen, da Audible ble kjøpt av Amazon i 2008.

Grunnet lite norsk innhold i Audible, kommer Audible dårligere ut. Dette er fordi mitt fokus har vært beste lydbok apper for norske kunder.

Audible sine abonnementer

På denne digitale tjenesten får du én ekstra kreditt i måneden om du velger deres ‘Audible Premium Plus’-abonnement. Denne kreditten kan du innløse på en bok du ønsker å høre eller lytte på.

Dette betyr at du da eier den boka for alltid. Det har ingenting å si hvor mye denne boken koster. Den du velger, får du i ditt bibliotek til odel og eie!

Audible Plus

30 dager gratis bruk av app – $7.95 i måneden

 • Ubegrenset lytting i ‘Audible Plus’-katalog (Audible originaler, podcaster og lydbøker)
 • 1 gratis lydbok i måneden
 • Si opp abonnementet når enn du ønsker
Audible Premium Plus

30 dager gratis bruk av app – $14.95 i måneden

 • Ubegrenset lytting i ‘Audible Plus-katalog’ (Audible originaler, podcaster og lydbøker)
 • 2 gratis lydbøker i måneden
 • Si opp abonnementet når enn du ønsker

Audible sitt utvalg

Akkurat som de andre store lydbok-appene på markedet har også Audible algoritmer som forstår dine lyttevaner over lengre tid. Med dette kan appen forstå hva du fort kan like å lytte til, og med det vil du alltid få anbefalt spennende titler på ‘hjem’-skjermen.

Hos Audible kan du forvente alle de mest populære bøkene fra hele verden. De serverer deg et skikkelig utvalg fra kjente forfattere og Amazon bestselgere. 

Audible dekker de fleste populære sjangerne og kategoriene på markedet. Du vil finne lydbøker innenfor blant annet:

 • Mysterier og thrillere
 • Sci-Fi og fantasi
 • Fiksjon
 • Helse og wellness
 • Motivasjon
 • Historie
 • Business

Blant disse kategoriene vil du også finne lydbøker fra norske forfattere. Disse er da fortalt med engelsk tale.

Sov og drøm søtt med Audible Sleep

Med Audible sin ‘Sleep’-kategori kan du finne mer enn bare lydbøker. Dette er seksjonen for deg som ønsker å lytte til noe før du sovner.

Innenfor ‘Audible Sleep’ vil du finne alt fra ASMR, meditasjon og godnatthistorier. Her finner du til og med soundscapes (regnskog, fossefall og lyden av havet), noe som er perfekt til deg som liker å høre på noe til man sovner.

Hos Audible kan du også sette en stoppeklokke mens du hører på lydbøker. Da stopper appen boka automatisk etter alt fra 5 til 120 minutter. Du kan også velge at den skal stoppe på slutten av kapitelet du er på, eller velge et egendefinert tidspunkt.


Slik velger du riktig lydbok-app for deg

I denne testen har vi gått igjennom de beste lydbok appene på det norske markedet, og som du sikkert skjønner er det mye like funksjoner på disse. Vi har fått frem de små fordelene ved hver enkelt slik at du kan ta et enklere valg, uansett hvilken app vi har kåret som den beste.

 • Barnemodus. Er det slik at hele familien skal bruke samme abonnement og app er det viktig at den har barnemodus tilgjengelig, om det er slik at du har små barn.
 • Gode anbefalinger. En app som anbefaler de bøkene du kommer til å like er veldig viktig når du er på utkik etter en ny god historie.
 • Lytt uten nett. Er du mye ute på farten og ønsker å spare dataforbruket ditt vil ‘frakoblet modus’ være essensielt.
 • Sove-nedtelling. En god bok nytes ekstra godt på senga. Sørg for at appen du velger har en nedtelling, slik at boken stopper av seg selv også etter du har sovnet.

5 gode fordeler ved å bruke lydbok-apper

Det er nok av fordeler ved å bruke en lydbok-app. Her er noen viktige punker på hvordan lydbok kan hjelpe deg.

 • Mye underholdning for pengene. Når du har flere tusenvis av lydbøker i din lomme og du er en ekte bokelsker får du mye moro for en rimelig pris.
 • Gjør en kjedelig situasjon underholdene. Enten om du sitter i kø, på bussen eller vasker leiligheten – gjør en lydbok på øret underverk.
 • Utvikle dine ferdigheter. Med et hav av motiverende bøker å velge mellom innenfor ‘selvhjelp’ lydbok-kategorien, vil du garantert finne noe som kan hjelpe deg med å forbedre dine ferdigheter.
 • Lettere komme inn i flytsonen. Har du noen gang merket at ting bare går av seg selv uten at du trenger anstrenge deg? Hør på en rolig eller inspirerende bok for å ta tankene vekk.
 • Bedre søvn. Kanskje en av de viktigste punktene her er at en lydboktjeneste kan helpe deg med å få bedre søvn. Kombinerer du nedtellings-funksjonen med boken ‘Hvorfor vi sover” av Matthew Walker er du sikret en god natt søvn.

Konklusjon

Nå har vi sett på de 6 beste lydbok-appene og kåret Nextory som den beste appen av dem alle. Håper du har fått et innblikk i hva markedet i Norge har å tilby deg når det kommer til apper som har lydbok-tjeneste for nordmenn. Test de gratis prøveperiodene selv og se hva du tenker.

Ofte stilte spørsmål:

Hvem er best av Fabel og Storytel?

Storytel er bedre en Fabel. Selv om begge er gode tjenester og har hver sine fordeler er Storytel i motsetning til Fabel, bedre på brukeropplevelser i app og har det beste utvalget av lydbøker.

Hvor kan jeg høre på lydbøker?

Du kan høre på lydbøker på enten Nextory, BookBeat, Storytel, Podimo, Fabel eller Audible, da de har det beste utvalget og tilbudet for å lytte til lydbøker. Prøv de forskjellige gratis prøveperiodene og lytt i vei!

Related Posts