De 6 beste lydbok-appene i 2023 – Grundig test av alle appene!

Vi har testet de 6 største lydbok-appene Nextory, BookBeat, Storytel, Podimo, Fabel og Audible. Dette er resultatet:
mobil med den beste lydbok appen

Inneholder affiliatelenker

Med økende popularitet, kommer det flere lydbok-apper på markedet som vi nordmenn blir nødt til å velge imellom for at vi skal kunne sette oss ned med en god lydbok på øret.

Det er mange å velge i, så derfor har vi samlet de 6 mest populære og beste lydboktjenestene og testet alle appene grundig innenfor deres gratis prøveperiode.

Nextory

BEST I TEST

nextory logo

Stort utvalg
Barnevennlig
Anmeldelser og vurderinger i app

4 uker gratis prøveperiode
Ingen bindingstid
Fornuftig pris

I vår grundige test av de 6 største lydbok appene har vi kåret Nextory til å være den beste lydbok-appen.

Nå skal vi se nærmere på hva som gjør Nextory til den beste lydbok-tjenesten for oss nordmenn:

Nextory sine abonnementer

Sølv abonnementGull abonnementFamilie abonnement
Lytt i opptil 30 timer per månedLytt så mye du vilLytt så mye du vil
4 profiler4 profiler4 profiler
Bare 1 profil i bruk om gangenBare 1 profil i bruk om gangenKun 2 – 4 profiler kan bruke appen til enhver tid
Valgfri barneprofilValgfri barneprofilValgfri barneprofil
Gratis i 30 dagerGratis i 30 dagerGratis i 30 dager
Tabell oppdatert 13.05.2023

Bemerk deg at alle medlemskapene kommer også med gratis barneprofil som du enkelt kan opprette i appen. Denne profilen kommer med en PIN-kode som gjør at den er låst i barnemodus.

Dette tar vekk bekymringer for deg, og lar barnet utforske fritt et hav av spennende historier og magiske verdener.

Nå skal vi ta en kikk på Nextory sitt, så å si, endeløse utvalg av lydbøker.

Nextory sitt massive utvalg

Hos Nextory vil du finne bøker på både norsk og engelsk. Bare i den engelske seksjonen alene har de over 400 000 bøker å velge imellom. Nextory-appen serverer deg også de bøkene du mest sannsynlig kommer til å like – basert på algoritmer som ser hva du har lyttet til tidligere i appen.

Nextory har et solid utvalg og dekker et stort felt innenfor sjangere og kategorier. Her vil du finne blant annet lydbøker innenfor:

 • Romaner
 • Feelgood og romanse
 • Biografer og essays
 • Skrekk
 • Krim
 • Barnebøker
 • Personlig utvikling
 • Fakta
 • Humor
 • Fantasy og Sci-Fi

Alt er veldig godt kategorisert og de har sortert lydbøkene innenfor disse sjangrene. Du kan enkelt velge selv hva du vil filtrere etter innenfor de bestemte sjangrene. Dette gjør brukeropplevelsen behagelig og forenkler prosessen om å finne noe nytt å lese.

Design og brukervennlighet

I motsetning til de andre lydbok-appene på listen har Nextory valgt å legge søkefunksjonen, sjanger-sortering og anbefalte lydbøker innenfor ‘Utforsk’-siden deres. Det gjennomtenkte designet gjør at dette fungerer godt, og gir rom for andre viktige seksjoner som ‘bibliotek’ og ‘min konto’.

Utfra hva du foretrekker, kan du velge om appen skal vise deg enten ‘lydbøker’ eller ‘e-bøker’. Dette gjør at Nextory-appen blir mer ryddig, da du bare blir vist det du enten ønsker å lese eller lytte til.


BookBeat

Over 800 000 bøker
Egen pris til studenter
1 måned gratis

Betal for hvor mye du lytter
Ingen bindingstid

På en veldig sterk 2. plass finner vi BookBeat. Hos BookBeat får man ubegrenset tilgang til et lydbok-bibliotek på over 800.000 bøker.

BookBeat sine abonnementer

BookBeat sitt abonnement-system er veldig enkelt. Du velger bare det abonnementet som passer dine lyttevaner. Om det er flere som skal bruke abonnementet koster det 49 kr/mnd å legge til en ekstra bruker på et eksisterende abonnement, uansett hvilket abonnement nedenfor du ønsker.

BasicStandardPremium
Lytt 20 timer per månedLytt 50 timer per månedLytt 100 timer per måned
Tilgang til alle bøkerTilgang til alle bøkerTilgang til alle bøker
1 måned gratis1 måned gratis1 måned gratis

BookBeat har denne ordningen fordi de fant ut at bare 5% av deres brukere lyttet til mer enn 100 timer i måneden. Så med Bookbeat betaler du for det antallet timer som passer deg.

BookBeat sitt utvalg

bookbeat sine kategorier i deres lydbok-app

Når man har over 800 tusen lydbøker sier det seg selv at man har mange kategorier å velge mellom. Om du foretrekker å lytte til lydbøker i et annet språk enn norsk, har de i tillegg Engelsk, Svensk, Dansk, Finsk, Tysk, Polsk, Italiensk og Spansk.


Storytel

storytel logo lydbok app

Stort utvalg
Brukervennlighet
Anmeldelser og vurderinger
Kids Mode

2 uker gratis prøveperiode

Lydbok-appen Storytel ble lansert allerede i 2007 og er basert i Stockholm, Sverige. Med en dekning på over 20 land har de vokst til å bli en av de største lydbokplattformene på markedet. I 2021 hadde Storytel over 1,5 million månedlige brukere

Storytel sine abonnementer

På Storytel sin nettside kan du velge hvilket abonnement som passer dine behov. De forskjellige du kan velge mellom er Unlimited, Family og Family Plus. Nedenfor kan du enkelt se hva vært enkelt Storytel abonnement koster:

Storytel Unlimited

Storytel UnlimitedStorytel Family
1 konto2-3 kontoer
Lytt ubegrensetLytt ubegrenset
Offline-modusOffline-modus
Kids ModeKids Mode
14 dager gratis14 dager gratis

Storytel sitt utvalg

Utvalget hos Storytel er mangt. På appen kan du høre på over 500 000 lydbøker. Med et slikt utvalg vil det garantert være noe spennende for de fleste. Du skal ikke se bort ifra å finne både de nye og gamle lydbøker fra dine favorittforfattere. 

Storytel sitt utvalg brer seg utover blant en rekke sjangere. Du kan finne bøker innenfor blant annet:

 • Fantasy & SciFi
 • Krim
 • Historisk
 • Romantikk
 • Barnebøker
 • Sensuelt
 • Faglitteratur (biografer, selvhjelpsbøker, fakta og dokumentarer)

Hos Storytel bugner det av spennende kategorier. Når du først oppretter din bruker kan du velge å legge inn hva slags sjanger du foretrekker å lytte til. Videre så viser Storytel deg populære bøker innenfor disse kategoriene. Dette gjør det enkelt for deg å finne ditt neste eventyr!

Storytel oppretter også skreddersydde lister med lydbøker som er tilpasset hva du har lyttet til tidligere. Denne blir bare mer og mer tilrettelagt dine lyttevaner, jo flere bøker du hører på.

I tillegg til å ha kategorisert bøkene etter sjangere, kan du finne lister etter hvor lang tid det tar å høre gjennom hele boka. Hvis du er mye på farten og ikke setter av nok tid til å fullføre en bok, kan korte lydbøker være noe for deg. Slike titler kan vare i så lite som en time.

Ønsker du heller å lytte til lengre fortellinger, finner du også de som varer opp til 50 timer.

Anmeldelser fra andre brukere

Du vil finne bøker andre også liker, takket være at brukere kan legge igjen anmeldelser og gi stjernerangering. Med denne funksjonen vil du fort kunne sortere ut hvilke lydbøker som er attraktive for deg og hvilke som ikke passer din smak.

Husk også at det kan hende du har en helt annen opplevelse av en bestemt lydbok enn andre brukere. Så derfor evaluer tilbakemeldinger med tanke på hva du foretrekker.

Bemerk deg at du kan lytte til et utdrag av boka før du tar et valg!

Storytel sin lyttemål funksjon

Appen til Storytel har en liten nyttig funksjon innebygd hvor du kan følge din progresjon etter du har satt deg et lyttemål. Dette kan hjelpe deg med å fullføre bøker du har startet på – samtidig forplikter du deg selv til å komme deg igjennom boka innen tiden du selv har satt.


Podimo

Bra utvalg på norsk
Brukervennlighet
45 dager gratis (Eksklusivt tilbud)

Lydbøker og podkaster i samme app
 Lite internasjonalt

Podimo sine abonnementer

Selvom det er ‘Pod’ i navnet, har Podimo et godt utvalg av lydbøker også. Med Dagensmusikk sin affiliate-lenke får man 45 dager gratis prøveperiode hos Podimo.

Nedenfor finner du abonnementene du kan velge mellom:

Podimo PremiumPodimo Premium PLUS
Prøv gratis. Si opp når som helstPrøv gratis. Si opp når som helst
Tilgang til alle eksklusive lydbøkerTilgang til alle eksklusive lydbøker
10 timer med lydbøker hver månedUbegrenset lytting til lydbøker
45 dager gratis prøveperiode45 dager gratis prøveperiode

Er du også interessert i podkaster og ønsker å ha et abonnement samlet for lydbøker og podkaster kan du lese mer på en annen artikkel hvor vi gikk mer i dybden på hva Podimo har å tilby.


Fabel

Fabel logo lydbok app

Godt utvalg på norsk stoff
Brukervennlighet
Anmeldelser

4 uker gratis prøveperiode
 Lite internasjonalt

Fabel ble startet i 2017 av Lydbokforlaget som tidligere har produsert lydbøker i Norge helt siden 1987. Med et slikt selskap som har bygd et massivt bibliotek opp igjennom årene, vil du kunne fråtse i både nye og gamle historier på Fabel-appen. 

Fabel sine 4 abonnementer

Fabel har 4 forskjellige abonnementer å velge mellom, dette er hva du får velge mellom:

Fabel Én BokFabel BasisFabel FamilieFabel Familie Pluss
Velg 1 bok i mndAlle lydbøker unntatt bøker i barn- og ungdom kategorienTilgang til alle lydbøkerTilgang til alle lydbøker
Behold valgte lydbøker så lenge abonnementet er aktivtLydbøker på engelskBarnemodusBarnemodus
1 profil6 profiler6 profiler6 profiler
1 aktiv lytter omgangen1 aktiv lytter omgangen2 aktive lyttere omgangen4 aktive lyttere omgangen
Gratis i 4 ukerGratis i 4 ukerGratis i 4 ukerGratis i 4 uker

Velger du ‘Fabel Basis’ får du mye for pengene. Dette er med tanke på hvor mye billigere det er for uendelig med lytting. Med andre ord, det kan være verdt å teste ut i de 4 gratis ukene.

Fabel sitt utvalg

Fabel har tusenvis av lydbøker tilgjengelig for sine lyttere på deres app. Disse er delt inn i kategorier så du enkelt kan finne frem til den sjangeren du ønsker. Etter du har brukt appen en stund vil du bli anbefalt potensielle bøker du fort vil like.

På ‘Utforsk’-siden finner du disse anbefalte lydbøkene, samt hvilke som er populære for øyeblikket. Nederst på siden kan du se hvilken ny lydbok som blir lansert i nærmeste fremtid. På denne måten er du alltid forberedt på nyutgivelser i appen.

Hos Fabel kan du for øyeblikket velge mellom sjangere som romaner, krim, fakta, serieromaner, barnebøker og ungdomsbøker.

Design og brukervennlighet

Førsteinntrykket når du åpner appen til Fabel er at selve designet og utformingen er veldig enkel å forstå.

Du har 3 sider du kan navigere på som ‘utforsk’, ‘mine bøker’ og ‘søk’. Personlig savner jeg flere spennende kategorier på forsiden, men dette er bare min egen preferanse. 

Fabel lar deg også laste ned lydbøker så du kan lytte til de i offline-modus. Derfor er lydbok appen perfekt på reiser og andre ganger du ikke har nett tilgjengelig.


Audible

audible logo lydbok app

Stort internasjonalt utvalg
 Amazon bestselgere
 4 uker gratis prøveperiode

Ikke på norsk

Audible er per dags dato den største plattformen for å lytte til lydbøker. Det Amazon-eide selskapet hadde alt til rette for å bli kjempestore innenfor denne bransjen, da Audible ble kjøpt av Amazon i 2008.

På denne plattformen får du én ekstra kreditt i måneden om du velger deres ‘Audible Premium Plus’-abonnement. Denne kreditten kan du innløse på en bok du ønsker å høre på. Dette betyr at du da eier den boka for alltid. Det har ingenting å si hvor mye denne boken koster. Den du velger, får du i ditt bibliotek til odel og eie!

Audible abonnement

Audible Plus

30 dager gratis bruk av app – $7.95 i måneden

 • Ubegrenset lytting i ‘Audible Plus’-katalog (Audible originaler, podcaster og lydbøker)
 • 1 gratis lydbok i måneden
 • Si opp abonnementet når enn du ønsker

Audible Premium Plus

30 dager gratis bruk av app – $14.95 i måneden

 • Ubegrenset lytting i ‘Audible Plus-katalog’ (Audible originaler, podcaster og lydbøker)
 • 2 gratis lydbøker i måneden
 • Si opp abonnementet når enn du ønsker

Audible sitt utvalg

Akkurat som de andre store lydbok-appene på markedet har også Audible algoritmer som forstår dine lyttevaner over lengre tid. Med dette kan appen forstå hva du fort kan like å lytte til, og med det vil du alltid få anbefalt spennende titler på ‘hjem’-skjermen.

Hos Audible kan du forvente alle de mest populære bøkene fra hele verden. De serverer deg et skikkelig utvalg fra kjente forfattere og Amazon bestselgere. 

Audible dekker de fleste populære sjangerne og kategoriene på markedet. Du vil finne lydbøker innenfor blant annet:

 • Mysterier og thrillere
 • Sci-Fi og fantasi
 • Fiksjon
 • Helse og wellness
 • Motivasjon
 • Historie
 • Business

Blant disse kategoriene vil du også finne lydbøker fra norske forfattere. Disse er da fortalt med engelsk tale.

Sovne til Audible Sleep

Med Audible sin ‘Sleep’-kategori kan du finne mer enn bare lydbøker. Dette er seksjonen for deg som ønsker å lytte til noe før du sovner.

Innenfor ‘Audible Sleep’ vil du finne alt fra ASMR, meditasjon og godnatthistorier. Her finner du til og med soundscapes (regnskog, fossefall og lyden av havet), noe som er perfekt til deg som liker å høre på noe til man sovner.

Hos Audible kan du også sette en stoppeklokke mens du hører på lydbøker. Da stopper appen boka automatisk etter alt fra 5 til 120 minutter. Du kan også velge at den skal stoppe på slutten av kapitelet du er på, eller velge et egendefinert tidspunkt.

Audible – Konklusjon

Grunnet lite norsk innhold i Audible, og at alt står på engelsk har jeg trukket fra et poeng i oppsummeringen øverst i artikkelen. Dette er fordi mitt fokus har vært beste lydbok apper for norske kunder.

Uansett så er Audible perfekt for deg om du fint kan høre på en engelsk fortellerstemme. Utvalget er enormt og med 1 bok til odel å eie hver måned så vil jeg konkludere med at Audible er et godt valg for norske lydbok-entusiaster.

Related Posts