De 5 beste lydbøkene for trening (selvhjelp bøker)

Om du ikke har prøvd å lytte til lydbok på trening enda er det endelig tid for det. Sjekk ut de 5 lydbøkene som passer godt til trening!
en dame i solnedgangen

Har du noen gang følt at treningen din er for monotont, eller at tankene dine begynner å vandre midt i treningssettet? Vel, jeg har definitivt følt det. 

Musikk har alltid vært løsningen, men da jeg begynte å få interesse for lydbøker, testet jeg det i den faste joggeturen min i stedet, her er fordelene jeg fant ut:

Fordelene med å lytte til lydbøker mens du trener

God distraksjon

Først og fremst, la oss ta for oss den viktigste grunnen til at lydbøker er et flott tillegg til enhver treningsrutine – distraksjon. Det høres kanskje merkelig ut, men å ha noe annet å fokusere på mens du gjør den tiende repetisjonen kan faktisk hjelpe deg å presse deg selv lenger. 

Lær noe nytt mens du trener

En annen fordel med å lytte til lydbøker mens du trener er at du lærer noe nytt. For noen uker siden lyttet jeg til David Goggins mens jeg løp 5 kilometer, og jeg ble så oppslukt av historien hans at jeg knapt la merke til at jeg hadde løpt ekstra langt!

Kom i flytsonen

dame som jogger i solnedgangen

Flytsonen er resultatet av punkt nummer 1 og 2. Dette er sonen hvor tiden plutselig flyr forbi og du har nesten ikke har registrert at du er sliten eller ble ferdig med øvelsen. For de som jogger svømmer eller sykler, kjenner de kanskje også igjen runner’s high, som er en litt annen form for flytsonen og mer forbunnet med velvære og eufori.

La oss nå dykke inn i listen med de 5 beste lydbøkene for treningsentusiaster:

De 5 beste lydbøkene til trening

‘The Power of Habit’ av Charles Duhigg

Boken gir deg innsikt i hvordan vaner fungerer og hvordan du kan forandre dem. Denne har jeg kommet halvveis i og kan trygt si jeg blir jeg motivert til å opprettholde mine gode treningsvaner.

‘The Power of Habit’ er en super fin bok for den som ikke har begynt å trene helt enda, men ønsker å endre sine vaner, da stor suksess med det man prøver å oppnå kan ligge bak det.

‘Can’t Hurt Me’ av David Goggins

‘Can’t Hurt Me’ er en av mine favoritter. David Goggins, en tidligere Navy SEAL, deler sin inspirerende livshistorie i denne boken. Hans utholdenhet og viljestyrke er virkelig inspirerende, og hans ord kan være det lille ekstra man trenger for å nå sine daglige mål.

Historien tar for seg hvordan han gikk fra å være feit og lat, til å jobbe i det yrket man må være best trent, både mentalt og psykisk.

coverbilde av selvhjelp-lydboken can't hurt me and david goggins

‘Bli best med mental trening’ av Erik Bertrand Larssen

Dette er en lydbok jeg enda ikke har fått sjansen til å lytte til men er neste på listen min. Har blitt tipset om den og må si den virker veldig lovende og får en plass på denne listen. Selvhjelp-lydbøker har blitt veldig populært og på lydbok appen Nextory har boken nesten maks stjerner av 75 vurderinger.

Han har også en nyere lydbok kalt ‘Mental rehab: fem steg til en fantastisk hverdag’ for den som ønsker mer fra Erik Bertrand Larssen, denne har en 4,2 bedømmelse av 329 som har lyttet på Nextory.

‘Grit & Grace’ av Tim McGraw

Lær av mannen som har gjort og oppnådd det meste, selveste Tim McGraw. Et naturlig valg for de som liker country musikk og hvordan de kan gjøre sunne valg for seg, både mentalt og fysisk, selv i en hektisk hverdag.

“A journey can start with a few degrees of change”

‘Den edle kunsten å gi f**n’ av Mark Manson

‘Den edle kunsten å gi f**n’ er en selvhjelpsbok som lærer deg hvordan man kan prioritere det som virkelig betyr noe i livet og gi slipp på ting som ikke gjør det. 

Forfatteren deler sine egne erfaringer og gir praktiske råd om hvordan man kan leve et mer tilfredsstillende og meningsfylt liv.

Denne lydboken oppfordrer lesere, inkludert tenåringer, til å fokusere på verdiene sine, sette sunne grenser og ikke bekymre seg for mye om hva andre tenker. Boken er en innsiktsfull lytting som kan hjelpe folk i alle aldere, med å utvikle motstandskraft og finne lykke i hverdagen.

Slik kommer du i gang med lydbøker i din treningsrutine

Nå som du har en liste over bøker å starte med, hvordan implementerer du lydbok-lytting i treningsrutinen din?

Bruk riktig utstyr

Først og fremst, sørg for at du har komfortable hodetelefoner. Jeg har testet både ørepropper og hodetelefoner og fant ut at trådløse hodetelefoner med støydemping er de beste for treningsøkter fordi de ikke har ledninger som kommer i veien, og de isolerer ørene fra støy i omgivelsene. Perfekt når treningssenteret spiller den samme poplåten for 5. gang.

Bruk en god lydbok-app

Neste trinn er å finne den beste lydbok-appen for lydbøker. Jeg personlig bruker Nextory, men det er mange andre alternativer der ute. Sjekk ut artikkelen nedenfor hvor jeg tar for meg de 6 største og beste lydbok appene for nordmenn.

Hvordan velge riktig lydbok for trening

Valg av lydbok for trening er veldig subjektivt. Det avhenger av dine personlige interesser, men det er noen få ting du kan vurdere. Er det en langtekkelig joggetur som er utfordringen er lydbok helt gull. 

Sjanger

Har du lest helt hit, forstår du nå at på meg fungerer oppslukende selvutviklingsbøker og inspirerende biografier best. De holder meg engasjert og motivert. Men du kan også det emnet du er mest interessert i. Listen over de beste lydbøkene til trening ovenfor er knyttet til selvutvikling, da det er de historiene som gir meg mest drivkraft. Helt individuelt!

Jeg vil likevel utelukke grøsser eller krim om man liker å jogge ute sent når det er mørkt ute! 😨

Konklusjon

Å blande inn lydbøker i treningsrutinen din kan gjøre treningen mer engasjerende og lærerik. Hvis du er som meg og liker å maksimere tiden din, hvorfor ikke prøve begge deler?

Related Posts