De 25 beste lydbøkene som er anbefalt for voksne!

Her finner du de 25 beste lydbøkene for voksne. Alle de anbefalte er en samling fra topplister med både norske og engelske titler.
3 bøker med et øreklokker for å illustrere lydbøker

Inneholder annonselenker

Hvor lytte til lydbøkene i listen?

Enten om du velger å leie, kjøpe eller har et abonnement med en lydbok-app, vil du finne flere av disse kjente titlene blant lydbok-bibliotekene. Listen med lydbøker er hentet fra noen av de beste lydbok appene du kan velge mellom:

  De 25 beste lydbøkene for voksne

  Gotta Get Theroux This

  Forfatter: Louis Theroux – Forteller: Louis Theroux – Varighet: 13 timer og 21 min

  ‘Gotta Get Theroux This’ er en fascinerende og morsom memoarbok av den britiske dokumentaristen Louis Theroux. Boken tar oss med bak kulissene til hans mest minneverdige og kontroversielle dokumentarer, og gir oss et innblikk i hans unike tilnærming til intervjuer og reportasjer. 

  Theroux deler også personlige øyeblikk og refleksjoner om hans karriere og familie, samt hans utfordringer og vekst som en offentlig person. Med sin unike stemme og åpenhet gir “Gotta Get Theroux This” en ærlig og inspirerende innsikt i en av de mest kjente dokumentaristene i vår tid.

  Den edle kunsten å gi f**n

  Forfatter: Mark Manson – Forteller: Joakim Gunby – Varighet: 5 timer og 17 min

  Boken “Den edle kunsten å gi f**n” er skrevet av den amerikanske superbloggeren Mark Manson, basert på et populært blogginnlegg med samme navn.

  Boken utfordrer ideen om at positiv tenking og et positivt tankesett er nøkkelen til suksess og lykke i livet, og oppfordrer leserne til å akseptere sine begrensninger og utfordringer for å finne mot, utholdenhet og nysgjerrighet. Boken gir en ærlig innsikt i hvordan Manson mener man bør takle livets nedturer og oppfordrer leserne til å akseptere seg selv for hvem de er, i stedet for å prøve å være positive hele tiden.

  The Chimp Paradox

  Forfatter: Prof Steve Peters – Forteller: Steve Peters – Varighet: 9 timer og 45 min

  Boken “The Chimp Paradox” av Professor Steve Peters er en bestselger som brukes av klientene hans, som inkluderer Liverpool FC, Sky ProCycling. Boken introduserer Chimp-modellen som Peters bruker for å hjelpe klientene å håndtere tankene sine og nå sitt fulle potensial. Boken forklarer forskjellige aspekter ved hvordan hjernen fungerer og kommer med øvelser som vil hjelpe deg å forbedre din daglige livskvalitet.

  Professor Steve Peters forklarer kampen som foregår innenfor hjernen din, og viser deg deretter hvordan du kan bruke denne forståelsen på alle områder av livet ditt, slik at du kan gjenkjenne hvordan hjernen din fungerer, forstå og håndtere følelsene og tankene dine, samt bli den personen du ønsker å være.

  A Game of Thrones: A Song of Ice and Fire (Bok 1)

  Forfatter: George R.R. Martin – Forteller: Roy Dotrice – Varighet: 33 timer og 45 min

  A Game of Thrones er den første boken i George R.R. Martin sin fantasy-serie A Song of Ice and Fire. Boken tar oss med til en verden hvor somrene kan vare i flere tiår, mens vintrene varer like lenge. Når vinteren nå er tilbake, truer farlige krefter landet fra nord, og kongens makt svinner hen. Handlingen dreier seg rundt den mektige Stark-familien, som er like barske som den iskalde naturen rundt Winterfell, deres hjem. 

  Når Lord Eddard Stark blir utnevnt til kongens hånd, blir han dratt inn i en konflikt som kan true både hans egen familie og hele kongeriket. Boken tar oss med på en reise fra den kalde nordlige delen av landet, til det varme, vakre og frodige sør, hvor vi møter en rekke karakterer. Dette er alt fra krigere og magikere, til drager og trolldom. A Game of Thrones er full av intriger og forræderi, seiere og tragedier, og tar oss med på en farefull reise gjennom en verden full av sjarm og brutalitet.

  Rich Dad Poor Dad

  Forfatter: Robert T. Kiyosaki – Forteller: Tim Wheeler – Varighet: 6 timer og 9 min

  Har du hørt om lydboken «Rich dad, poor dad»? Den er en bestselger som har solgt mer enn 27 millioner eksemplarer i 109 land. Forfatteren, Robert Toru Kiyosaki, tar deg med på en reise gjennom sin oppvekst på Hawaii med to fedre; hans biologiske far og faren til hans beste venn. Gjennom boken sammenligner Kiyosaki fedrenes syn på penger og personlig økonomi. 

  Han mener at de velstående lærer sine barn ting om penger som arbeiderklassen ikke gjør, og ønsker å dele denne kunnskapen med leseren. Boken gir mange verdifulle tips og strategier for å bygge økonomisk velstand, og kan være en stor hjelp for alle som ønsker å ta kontroll over sin egen økonomi. Les boken og oppdag hvordan du også kan bygge en sunn og stabil økonomi!

  Sapiens

  Forfatter: Yuval Noa Harari – Forteller: Derek Perkins – Varighet: 15 timer og 18 min

  ‘Sapiens – en kort historie om menneskeheten’ er en lydbok som tar for seg spørsmålet om hvordan menneskearten Homo sapiens ble så vellykket og dominant. Med boken gir forfatteren Yuval Noah Harari en fascinerende reise gjennom menneskets utvikling, fra vår tidlige opprinnelse til dagens moderne samfunn.

  Harari stiller spørsmål som “Hvordan har det seg at vi skapte byer og kongeriker?”, “Hvorfor begynte vi å tro på guder, nasjoner og menneskerettigheter?”, og “Hvordan ble vi så kuet av byråkrati, forbruk og jakten på lykke?”. Gjennom en kombinasjon av historie, biologi, antropologi og filosofi utforsker boken vårt samfunns utvikling, og hva som har ledet oss hit vi er i dag. Sapiens er en tankevekkende og engasjerende bok som tar oss med på en fascinerende reise gjennom menneskehetens historie.

  Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

  Forfatter: Douglas Adams – Forteller: Stephen Fry – Varighet: 5 timer og 51 min

  The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy er en science fiction-franchise skapt av Douglas Adams. Det begynte som en radiokomedie sendt på BBC Radio 4 i 1978, men ble senere tilpasset andre formater, inkludert romaner, sceneshow, tegneserier og en spillefilm fra 2005. Romanene er de mest utbredte, og har blitt oversatt til mer enn 30 språk. Den første romanen, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (1979), har blitt rangert som nummer fire på BBC’s The Big Read-avstemning. Folk elsker bøkene for den surrealistiske, humoristiske tonen og de bisarre karakterene. Dette er virkelig en unik og underholdende lydbok.

  The 7 Habits of Highly Effective People

  Forfatter: Stephen R. Covey – Forteller: Stephen R. Covey – Varighet: 13 timer og 4 min

  The 7 Habits of Highly Effective People” er en bok, og senere lydbok, skrevet av forfatteren Stephen Covey som tar for seg syv ulike vaner som kan hjelpe mennesker med å nå sitt fulle potensiale både personlig og profesjonelt. 

  Boken har blitt en internasjonal bestselger og har hjulpet millioner av mennesker med å forbedre livene sine ved å fokusere på disse syv vanene.

  Spare

  Forfatter: Prince Harry – Forteller: Prince Harry – Varighet: 15 timer og 37 min

  “Spare” er en bok som tar oss med på en følelsesladet reise gjennom Prins Harrys liv. Etter å ha mistet moren sin som tolvåring, opplevde Harry å miste fotfestet og å slite med ensomhet og sinne. Han følte seg også fanget i rampelyset og skyldte pressen for morens død. 

  Men da han begynte i militæret, ga det ham struktur og to turer til krigsområder gjorde ham til en helt hjemme. Likevel, ble han mer og mer tapt og plaget av post-traumatisk stress og panikkanfall. Når han møtte Meghan ble paret utsatt for overvåkning og trakassering fra pressen, og måtte kjempe mot rasisme og løgner. 

  For Harry var det å forlate den kongelige familien den eneste måten å beskytte seg selv og sin familie på, og å unngå en tragisk gjentakelse av historien. Gjennom boken deler Harry sin historie på en rå og ærlig måte, og gir innsikt, refleksjon og visdom om kraften av kjærlighet over sorg. ‘Spare’ er en viktig bok om sorg, familie, identitet, og kampen for frihet.

  Becoming

  Forfatter: Michelle Obama – Forteller: Michelle Obama – Varighet: 19 timer og 3 min

  Boken “Becoming” av Michelle Obama er en inspirerende selvbiografi som tar leserne med på en personlig reise fra hennes barndom på Chicagos sørside hele veien til hennes tid som førstedame i Det hvite hus. Fru Obama deler ærlig og åpent om sine erfaringer og utfordringer, og viser hvordan hennes sterke verdier og drivkraft har hjulpet henne med å finne sin stemme og gjøre en forskjell. “Becoming” er en engasjerende og tankevekkende bok som vil inspirere lesere til å følge sine egne drømmer og stå opp for det de tror på.

  Friends, Lovers and the Big Terrible Thing

  Forfatter: Matthew Perry – Forteller: Matthew Perry – Varighet: 8 timer og 49 min

  I denne ærlige og morsomme memoaren tar den elskede stjernen fra Friends oss med bak kulissene av den populære situasjonskomedien, og åpner også opp om sine utfordringer med avhengighet. Med en kraftfull melding om håp og utholdenhet, gir boken en avslørende innsikt i hans personlige reise og viser oss at det er mulig å overvinne hindringer og komme ut på den andre siden sterkere.

  Atomic Habits

  Forfatter: James Clear – Forteller: James Clear – Varighet: 5 timer og 35 min

  I boken ‘Atomic Habits’ tar forfatteren James Clear oss med på en fascinerende reise gjennom vitenskapen og praksisen av å bygge gode vaner og bryte dårlige. Gjennom en blanding av personlige historier, case-studier og forskning, viser Clear hvordan små daglige vaner kan ha en enorm innvirkning på livene våre over tid.

  Med fokus på å lage systemer og endringer som er bærekraftige og effektive på lang sikt, gir “Atomic Habits” lesere en praktisk veiledning til å oppnå varig endring og suksess.

  Harry Potter og De vises stein (Bok 1)

  Forfatter: J.K. Rowling – Forteller: Torstein Bugge Høverstad – Varighet: 9 timer og 21 min

  “Harry Potter og De vises stein” er den første boken i den berømte Harry Potter-serien av forfatteren J.K. Rowling. Den tar oss med på en spennende reise inn i en magisk verden full av trolldom, mysterier og farer. Vi møter Harry Potter, en foreldreløs gutt som oppdager at han er en trollmann og blir invitert til å delta i en magisk skole kalt Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Der opplever han vennskap, rivalisering, og oppdager hemmeligheter som kan true hele trolldomsverdenen. Boken er en moderne klassiker som har trollbundet lesere i alle aldre siden utgivelsen i 1997, og fortsetter å inspirere nye generasjoner med sin magiske verden og uforutsigbare plott.

  Endelig mandag!: 10 bud for å elske hverdagen og nå målene du har satt deg

  Forfatter: Petter A. Stordalen – Forteller: Benjamin Helstad – Varighet: 3 timer og 31 min

  Er du lei av å vente på helgen for å endelig leve livet ditt? Da er kanskje “Endelig mandag” av Petter Stordalen boken for deg. I boken deler Stordalen sine ti leveregler for å faktisk nyte arbeidsuka og nå de målene du har satt deg. 

  Som en av Nordens mest fremgangsrike gründere og bedriftsledere, har Stordalen opplevd både oppturer og nedturer, og levereglene hans er bygget på egne erfaringer. Han viser hvordan hverdagen kan være en kilde til glede og suksess, og at mandager er dagen for å skape, realisere og gi livet mening. Med kapitler som “Vær naiv” og “Sørg for å alltid være den dummeste i rommet” gir boken inspirasjon til å utnytte potensialet i både deg selv og menneskene i din sirkel. Så, kast helge-mentaliteten og begynn å elske mandagene – og hverdagen – med “Endelig mandag”.

  The Fellowship of the Ring

  Forfatter: J.R.R. Tolkien – Forteller: Andy Serkis – Varighet: 22 timer og 38 min

  Bli med på en episk reise gjennom Midgard i J.R.R. Tolkiens fantasy-klassiker, “Ringenes Herre: Ringens Brorskap”. I denne første boken følger vi hobbiten Frodo Baggins, som arver en mektig ring fra onkelen sin Bilbo. Men denne ringen er ikke som andre ringer, den er en Ring av Makt, skapt av den onde Sauron for å dominere hele Midgard. 

  Frodo og en gruppe modige venner, kjent som Ringens Brorskap, legger ut på en farlig reise for å ødelegge ringen før den faller i Saurons hender. Med storslåtte landskap, magi og action, er “Ringenes Herre: Ringens Brorskap” en tidløs fortelling om mot, vennskap og kampen mellom godt og ondt.

  Why Has Nobody Told Me This Before?

  Forfatter: Julie Smith – Forteller: Julie Smith – Varighet: 7 timer og 13 min

  “Why Has Nobody Told Me This Before?” (2022) er en empatisk og praktisk guide til å forbedre og opprettholde mental velvære. Boken gir konkrete råd og mestringsstrategier for angst, depresjon, uventede motgang, mangel på selvtillit og mer, alt presentert i lettfordøyelige biter.

  Forfatteren, Dr. Julie Smith, er en klinisk psykolog med over et tiår med erfaring og en online utdanner med over 3 millioner følgere. ‘Why Has Nobody Told Me This Before?’ er hennes første bok og har blitt en nummer én bestselger på Sunday Times.

  Greenlights

  Forfatter: Matthew McConaughey – Forteller: Matthew McConaughey – Varighet: 6 timer og 59 min

  Greenlights (2020) er en selvbiografi skrevet av den amerikanske skuespilleren Matthew McConaughey. Boken gir et intimt innblikk i hans liv, fra barndommen i Texas til suksessen i Hollywood. 

  McConaughey deler personlige anekdoter om sin familie, karriere, kjærlighetsliv og filosofi om å leve et autentisk og meningsfullt liv. Boken er skrevet med humor, varme og ærlighet, og utforsker temaer som motgang, selvtillit og å følge drømmene sine.

  Dune

  Forfatter: Frank Herbert – Forteller: Scott Brick mfl. – Varighet: 21 timer og 2 min

  ‘Dune’ er en av de mest innflytelsesrike science fiction-romanene som har blitt skrevet, og har inspirert en rekke forfattere og filmskapere siden boken ble gitt ut i 1965. 

  ‘Dune’ finner sted på en ørkenplanet kalt Arrakis, som er den eneste kilden til “krydderet” – en ressurs som gir overmenneskelige evner og er avgjørende for interstellar reise og politisk makt. Romanen følger en ung aristokrat ved navn Paul Atreides, som blir tvunget til å flykte til ørkenen og deretter lede et opprør mot sine undertrykkere. Dune er en spennende og kompleks fortelling om politikk, religion, økologi og menneskelig skjebne.

  12 regler for livet: En motgift mot kaos

  Forfatter: Jordan B. Peterson – Forteller: Jordan B. Peterson – Varighet: 15 timer og 56 min

  ‘12 Rules for Life: An Antidote to Chaos’ er en selvutviklingsbok skrevet av den kanadiske psykologen Jordan Peterson og har solgt mer enn 6 millioner eksemplarer. Boken gir tolv praktiske og filosofiske regler for å navigere i en kaotisk verden og oppnå personlig vekst.

  Peterson bruker eksempler fra bibelske fortellinger, myter og hans egen kliniske praksis for å utforske temaer som personlig ansvar, motstridende verdier, hierarki og mening. 

  Ærlig, men med en tone som kan virke provoserende, utfordrer Peterson lesere til å tenke dypt og handle i mot det som gir livet meningsfullt. ‘12 Rules for Life’ har blitt en internasjonal bestselger og har fått anerkjennelse fra både kritikere og lesere for sin innsikt og relevans. Regle hans for livet går fra “Stå rett med brystkassa frem” til “klapp en katt om du møter en på gaten”. Her er det noe for alle.

  Can’t Hurt Me

  Forfatter: David Goggins – Forteller: Adam Skolnick og David Goggins – Varighet: 13 timer og 37 min

  ‘Can’t Hurt Me’ er en inspirerende selvbiografi om David Goggins, en tidligere Navy SEAL og ultramaratonløper, og hans reise fra en barndom preget av fattigdom, vold og rasisme til å bli en av verdens mest ekstreme og hardtarbeidende idrettsutøvere. 

  Goggins bruker boken til å dele sin unike filosofi om mental og fysisk utholdenhet, og hvordan han har brukt denne filosofien til å overvinne motgang og oppnå suksess i livet. Boken inneholder også utfordringer og oppgaver for leseren å prøve seg på, og gir et unikt innblikk i den utrolige styrken og viljestyrken til en av de mest inspirerende menneskene i dagens samfunn.

  Sherlock Holmes: The Definitive Collection

  Forfatter: Stephen Fry og Arthur Conan Doyle – Forteller: Stephen Fry – Varighet: 71 timer og 57 min.

  ‘Sherlock Holmes: The Definitive Collection’ er en samling av fire romaner og fem kortere historier om den berømte detektive – skrevet av Sir Arthur Conan Doyle.

  Boken tar leseren med på spennende mysterier og kriminalsaker som Holmes og hans trofaste høyre hånd Dr. John Watson løser med sin observasjonsevne, kløkt og intelligens. Boken er en klassiker innen kriminallitteraturen og blitt gjort om til en rekke tv-serier. Sterkt anbefalt!

  Someone Else’s Shoes

  Forfatter: Jojo Moyes – Forteller: Daisy Ridley – Varighet: 12 timer og 21 min

  Jojo Moyes’ bok ‘Someone Else’s Shoes’ er en hjertevarm og morsom fortelling som viser forfatterens unike stemme og fortellerevne.

  Gjennom hendelser som oppstår utforsker boken hvordan livet kan ta uventede vendinger, og hvordan et tilsynelatende ubetydelig øyeblikk kan ha en dyp innvirkning på livene våre i fremtiden. Med sine gjenkjennelige karakterer og engasjerende histoie, er ‘Someone Else’s Shoes’ en roman som vil få deg til å både smile og reflektere.

  Lessons in Chemistry

  Forfatter: Bonnie Garmus – Forteller: Miranda Raison – Varighet: 11 timer og 56 min

  Garmus’ debutroman satt i 60-tallet er en smart, morsom, og sterk historie som har tatt bok-elskere hjerter med storm.

  Romanen følger en ukonvensjonell kvinnelig forsker med en plan om å forandre verden. Med en livlig fortellerstil og en hovedperson som utfordrer status quo, vil lesere bli sugd inn i en verden av vitenskap, matlaging og aktivisme.

  Frihetens øyeblikk

  Forfatter: Håkon F. Høydal – Forteller: Inaya Raja – Varighet: 7 timer og 13 min

  Hei, har du noen gang følt deg usikker på hvem du er og hvor du hører til? Tenk deg å vokse opp midt i en storby og likevel føle deg helt alene i verden. Det var virkeligheten for Abida Raja i Oslo på 1980-tallet. Hun var norsk statsborger og gikk på norsk skole, men levde i en pakistansk familie og følte seg fremmed for begge kulturer.

  Nå har hun endelig våget å fortelle sin historie. ‘Frihetens øyeblikk’ er en hjerteskjærende fortelling om løsrivelsen fra foreldre og ektemannen hun ble tvangsgiftet til. Det er en historie om en modig mor som kjemper for å skape sitt eget liv og gi sine fire barn en bedre fremtid. Dette er en bok som gir et viktig innblikk i kampen til dagens norsk-pakistanske kvinner for å bestemme over sitt eget liv, i et av verdens mest likestilte land.

  The Kite Runner

  Forfatter: Khaled Hosseini – Forteller: Khaled Hosseini – Varighet: 12 timer og 5 min

  ‘Drageløperen’ er en vakker fortelling om vennskapet mellom to gutter som vokser opp i Kabul. Amir og Hassan vokser opp i samme hus og har samme amme, men tilhører forskjellige verdener. 

  Amir er sønnen til en rik og anerkjent mann, mens Hassan er sønnen til Amirs fars tjener og tilhører en undertrykt etnisk minoritet. Deres liv er flettet sammen, og deres skjebner reflekterer tragediene rundt dem. Når Amir og faren hans flykter fra landet til California, tror Amir at han har unnsluppet fortiden sin. Men han kan ikke glemme minnet om Hassan. Denne boken tar oss med på en emosjonell reise om vennskap, kultur, og livets oppturer og nedturer.

  Konklusjon

  Ofte stilte spørsmål

  Related Posts