9 norske EDM artister som er populære internasjonalt

Norske artister som produserer EDM gjør det stort i utlandet. Her skal vi ta for oss 9 av de mest populære norske artistene innenfor EDM-sjangeren.
populære norske edm artister
Listen over norske EDM artister går som følger:
 1. Da Tweekaz
 2. Rat City
 3. Kygo
 4. Jonas Aden
 5. Broiler
 6. Røyksopp
 7. Alan Walker
 8. KREAM
 9. Seeb

Da Tweekaz

Kenth Kvien og Marcus Nordli – også kjent som Da Tweekaz, er hardstyle superstjerner både i Norge og sørover i Europa. Disse to headliner de største festivalene i verden og var å se på hovedscenen på Tomorrowland i 2019. Dette var et hardstyle-show ingen hadde sett maken til før hovedscenen. 

da tweekaz norsk edm artist
Av Foto: Stefan Brending, Wikicommons

I tillegg til å produsere låter og spille konserter over hele europa så har de i tillegg også startet sitt eget plateselskap kalt Dirty Workz. Her slipper de stadige nye hardstyle låter fra flere store internasjonale artister.

Rat City

Rat City består av Kent Sundberg, Cato Sundberg og Lasse Michelsen. De to førstnevnte er tidligere kjent som hovedpersonene bak bandet Donkeyboy. Etter å ha løfta pop-standarden i Norge over flere år på rad, og jobbet med artister som Matoma og Selena Gomez. Valgte brødrene å starte et band som er enda mer rettet mot EDM, blandet med pop-vokaler på engelsk.

Med dette åpner de mange dører og har mulighet til å satse på et mer voksende internasjonalt marked.

Til deres musikkvideoer har Rat City hentet litt inspirasjon fra Gorillaz. Migma Studios hjelper dem med å formidle budskapet i sangene gjennom kule animerte musikkvideoer.

På drøye 5 år har de sluppet et par singler her og der men alle fikk høre om Rat City etter det slapp ‘Kind Of Love’ med Isak Heim i 2019. Egentlig alt som har kommet etter den sangen har vært 10/10, spesielt ‘Rather Be’ samt ‘BAD’ med Dagny.

Lytter man nøye på produksjonen til Rat City, så er det ikke tvil om at bandet leverer noe av den beste musikkproduksjonen her til lands – som kombinerer pop med EDM. Vi kommer nok til å se de vokse enda mer internasjonalt i løpet av årene som kommer. 

Kygo

Vi kan ikke lage en liste over norske EDM artister som er store i utlandet uten å nevne Kygo. Kyrre Gørvell-Dahll som han heter, satte igang en karriere Norge ikke sett maken til tidligere. Han startet med å produsere remixer for andre artister på gutterommet.

kygo norsk edm artist headsett
Kygo – Hentet fra https://xbykygo.com/

Musikkstilen hans fikk en snøballeffekt og plutselig var tropical house satt på kartet, med Kygo i fronten. Kalde Norge har aldri vært så varmt etter Kyrre kom på scenen.

Selv om han stadig er på turné rundt om i verden, så tar det ikke lang tid før han har produsert en ny låt.

På hans offisielle YouTube kanal kan vi musikkelsker få et nært innblikk i hvordan han produserer sine låter – der han veldig transparent viser oss sine tips og triks.

Etter å ha videreutviklet musikksjangeren tropical house til noe eget har han funnet sin egen sound som aldri slår feil, uansett hvem han har med som synger.

For å nevne et par, så har Kygo hatt med flere store artister på sine sanger:

 • Whitney Houston
 • Selena Gomez
 • Imagine Dragons
 • OneRepublic
 • Sandro Cavazza
 • Zara Larsson
 • X Ambassadors
 • John Legend
 • Zac Brown

Jonas Aden

Jonas Aden er en artist som mange burde få øynene opp for her i Norge. Han er en norsk artist som produserer sine egne låter innenfor future house sjangeren, selv om det også er vanskelig å klassifisere hans stil i en konkret sjanger. Dette gjør han så unik!

Aden har vært i samarbeid med artister som Mike Williams, Mesto og Brooks i tillegg fått låtene sine utgitt på store plateselskaper som AFTR:HRS, Future House Music, Hexagon, Heldeep Records og Music Freedom.

Hentet fra: https://www.image-line.com/artists/jonas-aden/

Produsent og læremester

Om du ikke syntes første avsnitt om Jonas Aden ikke var imponerende nok så har han en YouTube kanal i tillegg hvor han lærer bort alle sine beste triks og hjelper nye talentfulle artister med å få suksess.

Til sine 240 000 følgere, laster han opp veldokumenterte guides innenfor musikkproduksjon. Her får du lære alt om hvordan du tar opp vokal og hvordan du fullfører en sang fra A-Å.

Aden Foyer

Jonas Aden går i dag under aliaset Aden Foyer og synger sine egne sanger selv. Med allerede lojale fans, TikTok-markedsføring og et stort dryss med musikalsk genialitet, ble debut singelen ‘The Ballet Girl’ fanget opp fort av Spotify sine algoritmer – noe som gjorde at låta ble en braksuksess rett ut av døra.

Selv om han gjorde det bra i EDM-sjangeren som Jonas Aden, kan du virkelig høre lidenskapen som han legger i den nye musikken. Som Aden Foyer får han virkelig vist det multitalentet han er.

Broiler

broiler norsk edm artist
Broiler // Stavernfestivalen // Av Tore Sætre

Vi kan ikke utelate folkekjære duoen Broiler på denne listen. Gutta har holdt det gående lenge nå og startet med sanger som Afterski, Vannski, Powerbeat. Dette var låter vi ikke hadde hørt maken til tidligere og det gikk rett hjem.

I 2014 slapp Broiler, ‘Rays of Light’ med Chris Holsten på vokal. Med dette viste oss at de også kunne produsere mer følelsesladde låter. Dette er noe vi får se mer av i senere tid med singler som ‘Wild Eyes’, ‘Lay It on Me’ og ‘Amazing’ med Kurt Nilsen.

Året 2015 fikk Broiler et utrolig stort gjennombrudd med en remix av Imagine Dragons sin låt ‘Shots’. Dette var den eneste remixen som fikk være på deres deluxe versjon av albumet Smoke + Mirrors.

Som følge av dette, ble remixen en av de mest populære låtene fra det albumet, takket være Broiler. Så populær at Imagine Dragons valgte å lage en helt egen musikkvideo til låta. 

Deres live konserter er et must å oppleve om du liker ordentlig trøkk. Det slår aldri feil når Broiler dropper “Money” på musikkfestival.

Røyksopp

Her har vi de to som har holdt det gående lengst på denne lista innenfor store norske EDM artister. Debutalbumet Melody A.M kom i 2001 og satte gutta fra Tromsø på kartet innenfor norskprodusert EDM.

Etter å ha selv opplevd Røyksopp live på Findings i 2016, er dette noe jeg sterkt vil anbefale videre om du får muligheten.

Røyksopp har samarbeidet med artister som Robyn og Susanne Sundfør og sammen har de laget fantastiske låter som “The Girl And The Robot” og “Running To The Sea”. Begge disse låtene er tidløse, men er du ute etter en riktig Røyksopp-opplevelse vil jeg anbefale “Andromeda – Lost Tapes”.

Alan Walker

alan walker norsk edm artist
Alan Walker – Hentet fra: wallpapercave

Alan Walker er en kjenning på lister over de største artistene i verden. Han er ingen unntak her også, fordi han representerer Norge på et internasjonalt nivå innenfor elektronisk dansemusikk.

Walker startet sin karriere med å gi ut sanger uten opphavsrett gjennom plateselskapet NCS (NoCopyrightSounds). Dette var en eksepsjonell måte for han å få navnet sitt ut i verden og så folk kunne høre hans talent for melodier. 

Gunnar Greve med plateselskapet MER så potensiale og ga Alan Walker, og ga han en plattform for å bygge det imperiet han har i dag. 

De startet med å gjøre hitten ‘Fade’ mer radiovennlig og etterfulgt ble megahiten Faded født. Låta tok verden med storm i 2015 og Alan Walker har vært en verdensstjerne siden.

Alan Walker har blitt varemerket til MER og er et kollaborativt prosjekt mellom flere gode produsenter. Dette er ikke et unntak med Alan Walker og gjelder flere store dj/produsenter i musikkbransjen. 

Alt i alt skal vi ikke ta fra Alan Walker den æren han fortjener som soloartist. Sangene han produserte helt selv for flere år siden, klokker inn nesten 400 millioner bare på Spotify tilsammen. Det er bare en liten brøkdel av hva tallene er på Youtube.

KREAM

KREAM norsk edm artist
KREAM – Electric Zoo By Mitchell Bethea

KREAM representerer også Norge innenfor EDM-sjangeren. Brødrene Markus og Daniel Slettbakken kommer fra Bergen og karrieren fikk en god start når de remixet Tove Lo sin megahit ‘Talking Body’. 

I tillegg til å ha konserter rundt om i verden, har gutta i KREAM har et prosjekt kalt LIQUID: LAB.

LIQUID: LAB er sett de spiller live på flere kjente steder rundt om i Norge. Her mixer de, og lager mashups av kjente og populære låter innenfor EDM-sjangeren.

Med tanke på hvor mange abonnenter de har på YouTube så kan vi trygt si disse mixene er veldig populære. Ikke nok med at de klokker inn også godt over 500 000 avspillinger på disse videoene.

Det er kanskje også ikke så rart når vi ser den profesjonelle kvaliteten på produksjonen, og den nydelig naturen Norge har å by på.

Seeb

Vi kan ikke avslutte listen før vi har nevnt noen par ord om norske EDM-duoen Seeb som plutselig bare dominerte hitlister over hele verden.

Espen Berg and Simen Eriksrud tittet ut av skallet i 2016 og satte vocal chops virkelig på kartet med remixen av ‘I Took A Pill In Ibiza’. Relativt groovy vibes har formet deres image opp igjennom årene.

Etter en rekke singler og remixer slapp Seeb sitt første album i 2021 – ‘Sad in Scandinavia’


Det er uten tvil flere talenter innenfor EDM vi kunne tatt med i listen. Har allerede laget en liten liste over store norske artister som er kjent i utlandet om du vil lese om flere, også utenfor EDM sjangeren.