Barnesanger: 20 sanger om vennskap på norsk

Alle barn burde oppleve et godt vennskap og veien dit kan vi voksne hjelpe til med. Derfor har jeg laget en liste med 20 sanger om vennskap på norsk.
to jenter som holder hånden og er venner

Gjennom vennskap lærer barn viktige sosiale og emosjonelle ferdigheter, som empati, deling, tålmodighet og hvordan man håndterer konflikter. Venner gir barn en følelse av tilhørighet og aksept, noe som kan ha en positiv innvirkning på deres selvtillit og selvbilde.

De 20 sangene utvalgt er skreddersydd for barnehager og skoler der barn trenger å lære betydningen av å både være, og ha en god venn.

Her er 20 sanger om vennskap på norsk:

Hør alle sangene i en spilleliste på Spotify

Venner – Kaptein Sabeltann

Terje Formoe har stått bak underholdningen for alle norske barn siden Kaptein Sabeltann fikk sin premiere i Kristiansand Dyrepark i 1990.

Med fin melodi som man kan synge etter og et godt budskap er sangen ‘Venner’ et godt sted å starte om man ønsker å finne frem sanger om vennskap.

BlimE – Freddy Kalas

NRK sin BlimE-kampanje har nådd ut til både små og store. Sammenlagt har alle BlimE sangene over 82 millioner avspillinger på Spotify alene, i skrivende stund.

Freddy Kalas sin versjon kom i 2018 og var utrolig populær i barnehagen jeg jobbet i. Med dans og sang vil vennskap formes, og det blir ikke første BlimE sangen vi kommer innom på denne listen.

Bæstevenna – Celine

Denne sangen var populær når jeg var mindre, men budskapet står fortsatt like sterkt i dag. Det er fint når barna kan høre viktigheten av en bestevenn også fra noen som er på deres alder, og i tillegg på go’ gammal trønderrock!

Tenkj om vi var venner – Maj Britt Andersen

En fin vise sunget av Maj Britt Andersen og skrevet av Geir Holmsen / Trond Brænne.

Venner – Alexander Rybak

BlimE! Den Ene – Selma Ibrahim

Stopp! Ikke Mobb! – Frode Skålevik

Velkommen til Vennebyen – Vennebyen

Alle Trenger en Liten Venn – Barnekoret BIM

Vi kan Være Venner – Superbarna

Bestevenn – Odd Nordstoga

Bestevennen Min – Linn Therese

Gje Meg Handa Di Venn – Kurt Nilsen

Kurt Nilsen sin versjon av sangen ‘Gje meg handa di’ av Sondre Bratland. Sangen blir ofte brukt som en julesang men er like relevant hele året.

Venn – TRXD, Ramón

Vennesangen – Dyreparken

Jeg Glemmer Deg Aldri – Emma Steinbakken

Emma Steinbakken gir et nytt friskt pust i sangen til Aslag Haugen fra Hellbillies. Sangen handler om å miste noen man er glad i eller hadde sterkt vennskap til. Lyrikken illustrerer viktigheten av å nyte og sette pris på den tiden man har sammen.

Jeg er på vei – Christian Ingebritsen

I motsetning til forrige låt er denne en ekte gladsang. Denne er den norske versjonen av ‘On My Way’ av Phil Collins. Sangen var laget for Disney lydsporet til ‘Min Bror Bjørnen’.

Ta Den Ring – Ida Brodal & Per Erik Høsøien

Denne sangen kommer med en lek som barna kan leke i det de synger.

Vennefloka – Vennebyen

Til Min Aller Beste Venn – Tor Endresen

Helt til slutt finner vi en nydelig sang fra Tor Endresen


Til slutt

Ønsker du en spilleliste hvor alle barna kan danse sammen har jeg laget en spilleliste på Spotify som passer perfekt til barnebursdager og på dansegulvet i barnehagen.

Related Posts