Avicii: De 12 beste sangene fra det svenske musikkgeniet

Her finner du de største og beste låtene fra Avicii. Her er mine personlige favoritter og litt av historien rundt de.
Tim Bergling

Avcii var ungdomårene til mange av oss som er født før og etter 2000-tallet. I en popindustri som var fylt med amerikanske artister og hip-hop, kom et friskt pust fra vår bror Sverige.

Avicii var med på å bygge broen mellom elektronisk musikk og mainstream popmusikk. Hans vokal appellerte til alle, så de som ikke pleide å høre på dance/elektro kunne ikke la være å bli vant til Avicii’s sound.

Selv om vi finner sanger fra Avicii helt tilbake til 2008, har gutta fra Swedish House Mafia også spilt en stor rolle for å gjøre elektronisk musikk mer kommersielt og ikke bare i klubben.

De 12 beste sangene fra Avicii

Hey Brother

Min personlige favoritt fra Avicii’s arsenal, da jeg er stor fan av både EDM (elektronisk danse musikk) og country-sjangeren. Sangen er skrevet av Vargas & Lagola som også har skrevet og synget flere av de største låtene til Axwell og Ingrosso.

På vokal har han med seg bluegrass artisten Dan Tyminski som er stemmen bak “Man of Constant Sorrow” og bandmedlem i Union Station, med Alison Krauss.

Vi fikk i virkelig høre i 2013 hvordan musikksjangere har ingen grenser og at man kan samtidig ha det beste fra to sjangere.

Neste gang han har med seg en country artist er i hans neste album ‘Stories’ hvor Zac Brown synger på ‘Broken Arrows’.

Levels

Progressive house-låten ‘Levels’ tok Avicii til nye levler. Sangen toppet listene her i Norge og hans hjemland Sverige.

Sangen starter så og si rett i et hook. Lyden er en veldig hoppende piano lyd blandet med en rekke synth lyder fra Sylenth1 og Nexus. Mye av hans tidligere verk er lyder alle kunne så tak i, som fulgte med lydpakkene til programmene han brukte i FL Studio.

Avicii prøvde flere artister sin vokal på denne sangen. Rundt 1:23 inn i sangen. kommer vokalen inn og det er vokalen til Etta James fra sangen ‘Something’s Got a Hold on Me’.

Avicii trodde aldri den kom til å bli så stor som den ble, men det er jo veldig forståelig. Uansett om han så det komme eller ikke, ble alt han tok på til gull.

Det var etter denne sangen han kunne begynne å leke med de store guttene: Afrojack, Tiesto og Swedish House Mafia.

I Could Be The One

Denne låten er er collab mellom Avicii og nederlandske Nicky Romero. I senere tid har denne blitt en legendarisk sang som fortsatt blir spilt rundt på festivaler rundt om i verden. Den har en throwback følelse for mange, og er ganske unik med at det er lyden av en ung Avicii.

Avicii møter Nicky Romero backstage. @nickyromero

Wake Me Up

Dette er Avicii sin desidert største sang, og ble den største danse låten 2010-tallet. Sangen startet som en akustisk låt og lyrikken ble skrevet på et par timer av Aloe Blacc som også synger låten. Videre jobbet Avicii på sangen i et par dager og sangen var fiks ferdig!

Sangen toppen listene i 22 land, og solgte 88,000 kopier alene første dagen i Storbritannia. Med 2,2 milliarder streams på YouTube har dette blitt en av de største låtene som noen gang har kommet ut av EDM-verden.

Bonus: Wake Me Up – Avicii Speed Remix

Lytt til denne 7 minutter mashupen av Wake Me Up og Speed. Drivet er fantastisk til en treningsøkt, og sangen ‘Speed’ var laget for F1.

Without You

‘Without You’ er et svensk samarbeid mellom artisten Sandro Cavazza og Avicii. Avicii testen den på Ultra Miami helt tilbake i 2016 men ble ikke utgitt før 11 August 2017. Etter Avicii sin tragiske død i 2018 ble sangen gjenopplivet og gikk tilbake på første plass på hitlistene.


Sangen fikk en helt ny mening etter Avicii sin død og mange så på teksten som et forvarsel på hans stadig forverret mentale helse. Likevel viser lyrikken et sterkt håp om å klare å kjempe seg igjennom problemene selv om det er vanskelig å klare det uten den man er glad i. Hvem han referer til vet vi ikke eksakt, men kan være til seg selv.

Fade Into Darkness

Fade Into Darkness var mitt første personlige møte med Avicii. Sangen starter rett inn i en ‘Four On The Floor’ takt, med et piano som spiller arpeggio.

Det var med ‘Fade Into Darkness’ vi virkelig fikk en smakebit på virkelig gode dance/elektro sanger med gode vokaler som appellerer til folk uten for nisjen.

Lay Me Down

Avicii kunne få hvilket som helst erfarne artister inn i studio, fra alle hjørner av musikkindustrien men fortsatt lage en massive hit med dem. Han hadde visjonen og det gikk som regel bra så lenge artistene gjorde som han så for seg i studio.

I Nile Rodgers egene ord på Skavlan, var han et naturtalent i musikk og hadde øre for melodier. Nile Rodgers er med på ‘Lay Me Down’ på gitar, mens Adam Lambert står for vokalen.

Seek Bromance

Sangen startet først ut som en instrumental i 2010, da han slapp låter under sitt eget navn Tim Berg (ling). Bromance var den bare kalt da, og den tok helt av i Nederland. Nederland har lenge vært det landet som har mest største artister innenfor elektronisk musikk, med dagens artister som Tiesto og Martin Garrix.

For å gjøre låta enda mer internasjonal lagde Avicii en ‘Vocal edit’. Dette førte til at den også fikk en 4. på VG-lista her i Norge.

Waiting For Love

‘Waiting For Love’ ble den største hitten fra hans andre album ‘Stories’.

Sunset Jesus

Sunset Jesus er fra albumet ‘Stories’ og om du ikke har hørt den er den en skikkelig glad-sang med fult av sommervibes og herlige chords.

Addicted To You

Helt siden jeg hørte Addicted To You i hans promo mix før hans første album slapp, har den alltid vært en personlig favoritt. Stemmen til Audra Mae passer helt perfekt til produksjon og begge komplementerer hverandre godt.

Feeling Good

Helt til slutt har vi Avicii sin versjon av Nina Simone’s – Feeling Good.

Related Posts