Hva er Soundcloud? En guide for lyttere og artister

Her får du lære om Soundcloud og hva slags musikkplattform det er for både lyttere og artister.
hånd som holder en mobil med soundcloud app på. På høyre siden av bildet er det tekst hvor det står 'hva er soundcloud?'

SoundCloud er en online plattform for deling av musikk og andre lydfiler. Soundcloud ble lansert i 2008 og har vokst til å bli en av de mest populære plattformene for uavhengige artister og musikere til å laste opp og dele musikk på nettet, helt gratis.

På SoundCloud kan brukerne laste opp, dele og oppdage lydopptak, inkludert musikk, podcaster, DJ-mikser. Den sosiale musikkplattformen tilbyr også funksjoner som kommentarer, likes og deling – som gjør det enkelt for lyttere å engasjere seg med musikken og artistene.

SoundCloud har over 76 millioner registrerte brukere over hele verden og er en kjent plattform som har vært med på å starte karrieren til kjente artister som Post Malone, Kygo, Billie Eilish, XXXTentacion og Juice Wrld.

juice wrld har konsert
Juice Wrld @dannyhowe

Plattformen tilbyr både gratis og betalte medlemskap, og er tilgjengelig i nettleser og som en mobilapp. Disse medlemskapene skal vi se nærmere på nå.

SoundCloud for lyttere

Soundcloud koster ingenting og er helt gratis å bruke for å lytte til musikk. Du finner flere sanger og mixer artister og DJs har lastet opp blant SoundClouds musikkolleksjoner, mens mange av de offisielle utgivelsene er ikke tilgjengelige for gratis-brukere.

Soundcloud Go+ banner

Videre har de også betalte løsninger som SoundCloud Go. Denne gir deg tilgang til å lytte uten annonser og lagre en uendelig mengde sanger så du kan lytte i offline modus.

Med SoundCloud Go+ får du alt nevnt ovenfor, men også full tilgang til hele katalogen med nye låter slik det fungerer på Spotify og andre musikkstrømmetjenester.

SoundCloud for artister

Er du artist og ønsker dine låter på Soundcloud har de et abonnement for deg også. Med Soundcloud Next, Next Plus og Next Pro kan du laste opp dine sanger og få betalt for avspillinger.

Soundcloud er en bra plattform for å laste opp musikk før du starter med å legge ut musikk på Spotify. Soundcloud er designet slik at du kan bygge en følgerbase og komme nærmere dine fans, da de kan like sangene dine og legge igjen kommentarer på sangen.

På SoundCloud kan brukere opprette profiler, laste opp musikk og lydopptak, og dele dem med andre brukere. Plattformen har også en funksjon som heter ‘Repost’, som lar brukere dele andres musikk på sin egen profil og nå ut til sitt eget publikum.

I tillegg til å være en plattform for deling og oppdagelse av musikk og lydopptak, tilbyr SoundCloud også en rekke verktøy og tjenester for musikere og artister. Dette inkluderer verktøy for å administrere og distribuere musikken sin til forskjellige musikkstrømmetjenester og digitale butikker, som Spotify, Tidal og Apple Music.

SoundCloud tilbyr også verktøy for å bygge og administrere en tilhengerskare på plattformen, som kan hjelpe musikere og artister med å nå ut til et større publikum.

Hvorfor er Soundcloud et godt valg for nye artister?

SoundCloud kan være en veldig verdifull plattform for nye artister av flere grunner.

For det første gir SoundCloud en mulighet for artister å nå ut til et bredere publikum, spesielt for uavhengige artister som kanskje ikke har store markedsføringsbudsjett eller plateselskap i ryggen. Ved å laste opp musikken sin på SoundCloud, kan artister nå ut til et globalt publikum og få eksponering og oppmerksomhet som de kanskje ikke ville ha fått ellers.

For det andre gir SoundCloud muligheten for artister å samhandle med lyttere og fans på en mer personlig måte. Artister kan svare på kommentarer og engasjere seg med fansene sine direkte på plattformen. Dette kan hjelpe med å bygge lojale fans som er mer sannsynlig å støtte artisten og kjøpe billetter til livekonserter, fysiske musikkutgivelser og merch.

For det tredje tilbyr SoundCloud en rekke verktøy og tjenester for artister, inkludert muligheten til å distribuere musikken sin til forskjellige streamingtjenester og digitale butikker, og til å bygge og administrere en tilhengerskare på plattformen. Dette kan hjelpe artister med å nå ut til et større publikum blant plattformene og starte en karriere som betalt musiker.

Fakta om SoundCloud

soundcloud sin logo i svart

SoundCloud ble grunnlagt i Berlin i Tyskland i 2008 av svenske Alexander Ljung og tyske Eric Wahlforss. Plattformen ble raskt populær blant musikere og DJ-er som ønsket å dele musikken sin med et bredere publikum. Siden den gang har SoundCloud vokst til å bli en av de mest populære plattformene for uavhengige musikere og artister å dele og distribuere musikken sin på nettet.

Deres app er tilgjengelig på både App Store og Google Play.

Konklusjon

Til slutt kan SoundCloud være en flott måte for artister til å bli oppdaget på tvers av landegrensene da musikkstrømmetjenesten er bygd som en sosial plattform hvor fans kommer nærmere innpå sine artister og vice versa. Det absolutt beste er at alt er gratis om man ønsker, og det koster ingenting for både lytterne og artistene å nyte musikk man kanskje ikke finner på de populære musikktjenestene.

Related Posts