Musikken i Rådebank

musikken i rådebank header

Norske NRK-serien Rådebank tok Norge med storm etter at første sesong kom ut i mars 2020. Serien er satt i Bø hvor vi følger Glenn-Tore (Odin Waage) og vennegjengen hans på oppturer og nedturer, med alt som skjer innenfor rånemiljøet.

I første sesong får vi et godt innblikk i GT sitt liv. Mens i andre sesong får vi se nærmere hvordan kompisen Sivert Rindal sin historie spiller seg ut.

Det er nok ikke bare jeg som falt veldig for musikken i Rådebank. Derfor skal vi ta en nærmere titt på låtene og hvordan de er med på å forme serien.

Spotify spilleliste med alle sangene fra Rådebank serien

Her finner du alle sangene fra Rådebank | Sesong 1 til 3

Ingen rægg uten musikk

I Rådebank har de tatt med flere kjente sanger som folk kjenner seg igjen i, og som man også kanskje har rægga til. Dette gir et større innblikk i miljøet og hvordan festlåtene bygger på stemningen når man er ute å kjører med vennegjengen. Serien treffer en stor målgruppe i Norge som ikke alltid har fått like stort innsyn fra det norske folk før.

Wunderland er også en serie som har gjort det bra på å skildre livet til rånere og raggere. Dette er en dokumentarserie hvor vi får reelle innblikk i livet på raggen. Wunderland ble tatt godt imot av både de som råner og ikke råner, som ga sistnevnte et godt innsyn på livsstilen i dette miljøet.

Musikken i Rådebank er veldig variert, og vi blir servert kjente festlåter fra Staysman & Lazz, Tix, Plumbo, Rövballebandet og Vassendgutane som også er store norske artister.

Emma Steinbakken med cover av Hellbillies

Ei som gjorde kjempesuksess gjennom Rådebank serien er Emma Steinbakken. Hu lagde en cover av låta “Eg gløymer deg aldri” fra Hellbillies. Sangen ble oversatt til bokmål og Emma gjorde låten om til noe helt eget med hennes sårbare stemme.

Rolig musikk er noe som appellerer til de fleste og med godt over 15 millioner avspillinger på Spotify kan vi si at låten ble en suksess.

Sangen kommer inn i serien etter vi får vite at Sivert Rindal tok selvmord. Dette setter store inntrykk og sangen gjør ikke følelsene lettere å bære. Budskapet i sangen passer godt med det som skjer i serien og samtidig er det rom for å tolke teksten som man ønsker.

“Jeg glemmer deg aldri” setter stor kontrast mot resten av musikken i serien og vi får lære at det ikke alltid bare handler om fest og moro, også innenfor rånemiljøet. 

Related Posts