rolig musikk

Rolig musikk som får deg til å sove

Vi alle trenger et lite avbrekk så vi kan drømme oss bort og la tankene vandre, spesielt når senga kaller på deg. Her finner du en behagelig liste med rolig musikk du kanskje aldri har hørt før.

Spotify spilleliste med rolig musikk

Listen har flere sanger som starter drømmer og passer godt til rolige stunder. Her kan du lytte samtidig om du ønsker å lese litt om sangene nedenfor samtidig.

SYML – Girl (Acoustic)

Brian Fennell, bedre kjent som SYML, har en av de fineste stemmene som er der ute. Etter flere år som vokalist i indie bandet “Barcelona” startet han sin egen solokarriere under navnet SYML. Brian Fennell kommer fra Washington og jobber for øyeblikket med sanger fra sitt hjemmestudio.

Matt Rollings – Stay (Feat. Alison Krauss, Vince Gill)

Her får du to legender innenfor rolig musikk i samme sangen. Vince Gill og Alison Krauss er begge kjent fra country music scenen og de har totalt vunnet 49 grammy-priser sammenlagt. Alison Krauss har laget utrolig mange låter med Union Station.

Fun Fact: Bandmedlemmet i Union Station, Dan Tyminski, er også han som synger i Avicii – Hey Brother.

John Mayer – Never On The Day You Leave

En nydelig låt fra John Mayer album “The Search For Everything”. Dette albumet inneholder mye rolig musikk som også passer John Mayer, selv om han foretrekker å dra en gitarsolo. John Mayer hadde konsert i Norge høsten 2019 og jeg var så heldig å få oppleve han live i Oslo Spektrum.

Det er utrolig mye bra rolig musikk man kunne valgt fra han. Med tanke på hvor mange hits han har, er det interessant å høre på de få perlene som ikke får skinne helt i hans repertoar.

Håkan Hellstrøm – Valborg

Videre på listen finner vi Håkan Hellstrøm med sangen Valborg. Valborg er en kjærlighetsvise på svensk som passer godt innenfor rolig musikk man kan sovne til, kanskje spesielt med noen i armkroken. Håkan Hellstrøm er en svensk sanger som slo igjennom i år 2000 med sangen “Känn ingen sorg för mig Göteborg”.

Bernward Koch – New Morning

Dette er en instrumental som lar deg drømme søtt. Ingen vokal bare behagelig rolig musikk som gjør det klar for en ny dag. Bernward Koch har også flere rolige piano-sanger som får en til å slappe av.

Molly Sandén – Rosa Himmel

Det er noe med sanger på svensk som gjør alt mye bedre. Rosa himmel er et godt eksempel som får frem hvor bra stemmen til Molly er. De fleste sangene hennes går under pop sjangeren, men her har du et unntak som også er hennes største hit så langt i karrieren. 

Rolf Løvland, Secret Garden – Nocturne

Er på tide å få inn litt norsk rolig musikk i denne lista. Her kan man virkelig drømme seg vekk i de dypeste daler med en av de fineste sangene som er laget. Sangen ble verdenskjent etter å ha vunnet Eurovision Song Contest 1995. Det skal også sies at dette var med god margin.

Barcelona – Please Don’t Go

Dette er en av favorittene mine på listen over rolig musikk. Husker jeg hørte denne først i 2010, og dette er en sang som blir hos deg gjennom oppturer og nedturer, som fungerer hver gang. Behagelig låt skrevet av Brian Fennell som vi fikk et lite innblikk av tidligere under navnet SYML.

Sangen passer perfekt til denne videoen av akvariet “Okinawa Churaumi Aquarium” i Japan.

Sleeping At Last – Saturn

Listen med rolig musikk hadde ikke vært den samme uten Saturn fra Sleeping At Last. Halve sangen er instrumental som bare drar deg inn med nydelig produksjon. Halvveis i sangen kommer en vokal som svarer godt til resten av sangen. 


Listen fortsetter å bli oppdatert med flere sanger i fremtiden, følg den gjerne!

Related Posts