Spotify satser på kunstig intelligens (AI) med Spotify DJ

Spotify tester DJ-funksjon for deg som savner følelsen av å lytte til radio, bare denne gang. litt mer personlig.
Spotify DJ AI

I sommeren 2022 kjøpte Spotify opp AI-plattformen ‘Sonantic’, som lager realistisk tale fra tekst. Siden den tid skjønte vi at også Spotify hadde noen store planer om å også satse på kunstig intelligens i fremtiden.

Vi har allerede sett hvordan den revolusjonerende teknologien kan brukes i musikk-nisjen til både skriving av sangtekster og musikk-generering.

Spotify har allerede teknologien på plass når det kommer til å anbefale deg musikk du vil like. Så i kombinasjon med deres algoritmer, vil DJ ‘en være klar over din musikksmak. Dette gjør at får høre både nye låter og gamle sanger du har hørt på tidligere. Dette er fra spillelister som Discover Weekly og Spotify sin årlige Wrapped-spilleliste.

Spotify DJ
Bilde: Spotify

For dem som vil helst unnslippe alt som har med radio og prating mellom sangene å gjøre vil Spotify DJ ikke falle i smak. Det er jo også enn av grunnene for at man velger å lytte til Spotify også, så man kan lytte til det man ønsker, uten forstyrrelser.

På en annen side vil DJ prate direkte til deg, gi litt kort info om artisten og spille sanger den tror du kommer til å like og allerede liker, så vil være verdt å teste ut så fort den blir lansert i Norge.

Teknologien er spennende, men er produktet bare et resultat av AI-trenden og ikke har noe verdigrunnlag for Spotify sine brukere i praksis? Tjenesten er riktignok for Spotify Premium brukere så det blir hvert fall ikke annonser slik som det er i dagens radio.

Vi har bare sett starten på hva kunstig intelligens kan klare, så det blir spennende følge med hvordan det blir implementert inn musikkbransjen og om AI blir en del av våre lyttevaner. Spotify har endret våre lyttevaner flere ganger tidligere så er ikke umulig.

Det er fortsatt usikkerhet når eller om Spotify DJ kommer til Norge. Enn så lenge er tjenesten bare tilgjengelig i US, Canada, Storbritannia og Irland. Sjekk ut klippet Spotify la ut da de introduserte Spotify DJ.