Apple Music eller Spotify? 2022 guide

Du lurer kanskje på hvilken musikk streaming platform du skal velge. Mest sannsynlig står det mellom de to største på markedet i Norge, Apple Music eller Spotify. Her får du et innblikk i hvem som kan passe best for deg. Pluss hvilke fordeler og ulemper begge har opp imot hverandre.
apple music vs spotify

Beste pris og prøvetid

Prismessig så har Apple Music og Spotfy blitt helt like. Når Apple Music først kom var de billigere en god stund, men har i senere tid oppdatert prisene til Spotify sine priser. Nå er de så og si identiske, mens plattformene er hva som skiller dem.

Hos Apple Music og Spotify får du 1 måned gratis til å sjekke ut plattformene. Dette burde egentlig holde om du bare er ute etter å teste ut Apple Music eller Spotify for i finne ut hvem du skal sette opp et abonnement hos.

APPLE MUSICSPOTIFY
Månedlige kostnader119 kr119 kr
Prøvetid1 måneder gratis1 måned gratis
Familiepakke189 kr per månedOpptil 6 personer189 kr per måned Opp til 6 personer
Student65 kr per måned65 kr per måned
Oppdatert 30.10.2022

Hva kan du forvente av musikkoppdagelse og innhold?

Til å begynne med så spiller dette en stor rolle for deg om du liker å oppdage ny musikk du liker og lage egne spillelister. Begge plattformene har som regel alle de største låtene du ønsker fra din favoritt artist eller band.

Per dags dato har Spotify de beste systemene for at du skal kunne oppdage nye artister du faktisk kan like. Dette gjelder også andre veien, så nye artister får frem musikken sin gjennom deres Spotify for Artist side. Både Spotify og Apple Music har gode algoritmer. Disse skreddersyr ferdiglagde lister etter hva du hører på og kommer til å like.

Jeg selv har lagt opp musikk på begge strømmetjenestene. Syntes personlig at Spotify sin ‘Spotify for artist’ slår Apple på alle punkter. Dette er noe vi kan se nærmere på i denne artikkelen

For øyeblikket tikker det inn rundt 40 000 nye sanger hver dag inn på Spotify. Fredag er som regel dagen det kommer aller flest sanger pga. deres håndplukkede spillelister blir oppdatert på fredager.

Apple på en annen side, har en total samling på over 75 millioner sanger noe som slår Spotify sine 50 millioner. Selv om det er flere sanger på Apple Music er det viktig å tenke på hvordan streaming plattformens algoritme anbefaler deg sanger du kommer til å like og ikke har hørt før.

Apple Music tenker større enn bare musikkplattform

Si for eksempel du har du en sang på hjernen som du kanskje har hørt på radioen, og er usikker på hva den heter. Da har Apple Music en veldig nyttig funksjon for sine brukere. I søkefeltet kan du faktisk skrive inn teksten på f.eks. refrenget. Da finner den fort frem til riktig sang for deg. Bemerk deg at dette gjelder bare sanger som har lyrics lagt inn på Apple Music.

Et annen nyttig funksjon vel å bemerke i vår Apple Music eller Spotify guide, er at du kan også streame populære musikkvideoer på Apple Music. Dette er noe Spotify enda ikke har implementert i Norge.

Så langt er det bare mulig å se på videoer som tilhører podcaster på Spotify. Et godt eksempel på denne funksjonen og som har vært mye i media er The Joe Rogan Experience. Han signerte i 2020 en 100 millioner dollar kontrakt med Spotify.

Er Apple Music eller Spotify best på brukeropplevelse?

Vi kan starte med å si at Apple er kongen av design i mange felt, det er det ingen tvil om. Om du er tidligere kjent med Apple og deres design, enten det er Mac eller iPhone kommer du til å like Apple Music.

Jeg vil også benytte denne anledningen til skryte veldig av Spotifys brukeropplevelse og design i denne sammenligningen. Dette gjelder også på deres mobil app. Spotifys side er veldig imøtekommende og gjør det veldig enkelt å fortsette der du slapp på din forrige musikkreise. Deres tema er mørkt, noe som gjør det veldig behagelig å åpne Spotify en sen kveld når du bare trenger noe rolig musikk. 

For deg med et Apple produkt- og som har Siri-funksjonen, samspiller Apple Music og Siri veldig godt sammen. Med noen få ord så er du igang med streamingen uten å løfte en finger.

I vår Apple Music eller Spotify guide må vi også ta en titt på hvordan oppsettet av spillelistene er. Begge tilbyr nedlastning av spillelister så du kan høre på musikk i offline-modus.

Apple Music er mer album orientert, mens på Spotify kan du forvente bedre spillelister og mer modifisering av din egen spilleliste. På begge strømmetjenestene kan du faktisk også lage spillelister med dine venner, hvor alle kan legge til sanger.

apple music vs spotify. Spotify spilleliste
Desktop versjon av Spotify – Spilleliste

Skal jeg velge Apple Music eller Spotify?

Da har vi gått igjennom flere fordeler og ulemper ved disse musikkstrømming plattformene. Vi kan konkludere med at det bare opp til deg og hva som er viktigst for deg. Apple og Spotify prøver alltid å matche hverandre og lærer av hverandre hele tiden. Så valget kan fort falle på prisen og de små tingene som er viktigst for deg.

Sammenligning mellom Apple Music, Spotify, Tidal og YouTube Music

Related Posts