Hvordan legge ut podcast på Spotify? En Acast guide

Det å legge ut en podcast på Spotify har aldri vært enklere enn i dag! I denne guiden skal jeg vise deg hvordan du kan komme i gang med podcast-karrieren på Spotify.
hvordan laste opp podcast til Spotify

Artikkelen inneholder affiliatelenke til Acast

For å få podcasten opp på Spotify kommer jeg til å vise deg hvordan du laster opp din helt egen podcast med distributøren Acast.

Acast var et enkelt valg for denne guiden da de er har simplifisert prosessen med å få en podcast opp på strømmetjenester som Spotify. Spotify annbefaler også Acast selv i deres supportsenter.

Acast sørger bare ikke for at du får podcasten latest opp på Spotify men gir deg også muligheten til å tjene penger i fremtiden og ha dine episoder lagret på deres servere. 

Flere kjente norske podcaster du sikkert allerede har lyttet til bruker deres plattform og har en ekstra inntekt med å prate om deres lidenskaper.

La oss nå ta en titt på de abonnementene du kan velge mellom hos Acast.

1. Velg riktig Acast-plan for deg

Hos Acast kan du velge mellom Starter, Influencer og Ace.

Acast Starter

Starter planen hos Acast lar deg starte en podcast er helt gratis. Da får du med alle essensielle verktøyene for å komme i gang med podcasting på Spotify

Acast Starter-planen inkluderer:

 • Ta opp og redigere ferdiginnspilte lydfiler rett i deres nettside
 • Uendelig hosting og nedlastninger av podcast episoder
 • Acast sender podcasten din til Spotify, Apple Podcast, Google Podcast og Amazon Music mfl.
 • Du kan tjene penger på ads og støtte fra dine lyttere
 • Avanserte analysesystemer

Acast Influencer

Influencer planen til Acast koster enten 250 kr i måneden om du betaler hver måned. Om du betaler for et år med en gang, koster hver måned 149 kr. 14 dager gratis prøveperiode er inkludert og du kan fint si opp før prøvetiden går ut.

I influencer planen får du med alt du får i Starter planen, pluss disse ekstra:

 • Tjen penger gjennom sponsorer
 • Automatiser opplastning av nye episoder til Spotify
 • Du får nettside til podcasten som er SEO optimalisert

Acast Ace

Ace planen til Acast koster enten 400 kr i måneden om du betaler hver måned. Om du betaler for et år med en gang, koster hver måned 299 kr. 14 dager gratis prøveperiode er inkludert og du kan fint si opp før prøvetiden går ut.

I Ace planen får du med alt du får med i de andre planene, pluss disse ekstra:

 • Tilgang for for flere bruke om du har et team
 • Automatisk teksting
 • Avansert support
 • Publiserings API

Ace planen er for de som ønsker å virkelig drive proft og har et team. Så vil anbefale se bort i fra denne om du akkurat vil starte opp en podcast.

Etter du har valgt planen som passer for deg skal jeg nå vise deg resten av fremgangsmåten på hvordan du kan få en podcast opp på Spotify.

2. Opprett en bruker på Acast

Etter du har fulgt linken og valgt planen du ønsker så trykker du ‘sign up’ og fyller inn alt av nødvendig informasjon de spør om.

3. Velg at du vil starte en ny podcast

Herfra illustrerer guiden min bilder fra pc/mac da det er mer oversiktlig, men prosessen er lik på mobil. Siden du leser denne guiden er det mest sannsynlig at du ønsker å starte et nytt show/podcast, så da er det knappen til venstre.

4. Fyll ut informasjon om din nye podcast

I dette steget må du fylle ut informasjon angående selve podcasten. 

Bildet nedenfor viser deg hvordan Dagensmusikk sin podcast ville se ut som et eksempel på hvordan utfyllingen kan se ut.

Etter at du er fornøyd og føler du har fylt inn det som trengs, pluss bildet er på plass – så er det bare trykke på ‘save’ knappen nederst. Om du ikke har laget et kult coverbildet enda frykt ikke, du kan endre dette i senere tid.

5. Last opp din første episode slik

Da dette var gjort at du klar for å starte med å legge ut episoder. Dette steget er for deg som allerede har episoder klare for Spotify eller er klar for å spille inn en episode rett inn i nettsiden

Trykk på ‘Episodes’ i menyen og deretter trykk på ‘New Episodes’.

Da blir tatt med videre til siden hvor du har mulighet til å enten ta opp en ny episode rett i Acast eller laste opp en episode du allerede har spilt inn. Illustrert nedenfor.

på bildet blir du vist de to alternativene du kan velge mellom på Acast. Enten å spille inn lydfil i nettleseren eller laste opp en allerede eksisterende fil.

Etter du har spilt inn eller lastet opp en lydfil gjenstår det å fylle inn nødvendig informasjon om selve episoden du laster opp. Etter dette er fylt ut trykker du ‘publish settings’ og deretter kan du velge når episoden skal bli utgitt.

Slik var vi i gjennom hele prosessen for å lagt ut en podcast på Spotify.


Ekstra nyttig informasjon om podcasting

Som et ekstra tips til å begynne å legge ut podcaster på Spotify, er at du fokuserer på å levere gode podcaster og markedsfører deg selv før du trenger å begynne tenke på å sette opp podcasten din for monitisering.

Begrunn av dette så er Acast Starter et godt alternativ om du akkurat har startet med podcasting. Så kan du heller oppgradere senere når du har lyttere og kan fokusere på å tjene penger på podcasten.

Tips til innspilling

Om du ikke har et program tilgjengelig som lar deg ta opp mikrofoner gjennom et lydkort eller et DAW er innspilling rett i nettleseren et godt alternativ. Mitt personlig synspunkt er at det er bedre å kunne gjøre alt av innspillingen i et eget program gjennom et lydkort når du først vil satse på podcasting. 

Lydkortet lar det ta opp flere mikrofoner samtidig (om du har en gjest eller du driver podcasten med noen andre). Jeg vil gå mer i dybden angående hva du trenger for et litt mer seriøst podcast-oppsett i en senere artikkel.

Mer informasjon om Acast

Bildet nedenfor viser det noen av de stedene du kan utgi podcasten din med Acast. Har du en podcast på engelsk eller norsk kan du få flere lyttere gjennom disse strømmeplatformene. Per befolkning lytter vi nordmenn til podcast mer enn USA og det regnes at ca 18 prosent av befolkningen lytter til podcast. Så mulighetene for lyttere er bredere enn bare Spotify.

Analyseverktøy følger med Acast

Acast gir deg muligheten til å se statestikk og hvor mange lyttere du har på din podcast. Du kan også skille og se hvor mange lyttere du har på hver enkel strømmetjeneste. Analysesystemet er relativt ekelt å forstå og forteller deg det du trenger å vite om statestikken.

Related Posts