Podcast for barn: 9 lærerike og underholdene podcaster (2024)

Det er haugevis av podcaster for oss voksne, men hvilke podcaster der ute kan barna lytte til? Jeg har laget en liste med 9 gode forslag, og hvor du finner dem.
et barn som smiler, mens lys skinner med bokeh effekt.

Det er viktig å finne underholdende og lærerike ressurser for de minste. Podcaster har blitt en fantastisk kilde til inspirasjon og glede, her får du fem fine podcaster som er spesielt egnet for de minste medlemmene av familien.

De fleste av disse podcastene vil du finne på Podimo, Spotify, Apple Podcast, Google Podcast, og noen eksklusivt på NRK Radio-appen.

9 podcaster for barn

Fantorangens lydmysterier

Den folkekjære Fantorangen jakter på mystiske lyder i NRK sin podcast. Ta barna med ut på lyd-reise hvor man får både lærdom og underholdning, i det fantorangen utforsker lydmysteriene. 

Lytt til Fantorangens lydmysterier i NRK Radio appen

Snipp Snapp Snute

Hver uke kommer det nye episoder med både gamle, nye, morsomme og spennende eventyr – der du lytter til podcast. 

Snipp Snapp Snute er for både store og små, og de har en stor katalog allerede med spennende historier og folkefortellinger som kan underholde hvem som helst!

Juniorrådet

Juniorrådet tar for seg mange spennende temaer, men også opplyser barn om kontroversielle og seriøse temaer som: Utestenging, når foreldrene ikke er snille, skjermtid og døden.

Dette er bare noen av de få situasjonene barn kan oppleve i hverdagen, og disse blir diskutert av eksperter, men det kommer også innspill fra andre jevnaldrende barn. Passer meget godt for barn fra 10 år og oppover.

Brannbamsen Bjørnis

Bjørnis redder dagen! Bli med på spennende brannoppdrag i Bjørnis sin helt egen podcast.

Lyttes til kun i NRK Radio-appen

Fortell meg om!

Ingenting er som barn som er fulle av nysgjerrighet på livet og hvordan ting henger sammen. Lytt til Tine Eide svare på mange spennende spørsmål i ‘Fortell meg om’ podcasten. I podcasten blir det tatt for seg spennende spørsmål som:

  • Hvorfor er vannet i havet salt?
  • Hvorfor trenger vi penger?
  • Hvorfor må vi gå på skole?

Plutselig barneteater

Podcaster er ofte improviserte samtaler, men ‘Plutselig barneteater’ tar improvisasjon og lager spennende barnefortellinger i stedet.

Podcasten består ikke bare av kjente norske skuespillere men også en pianist som er med på å sette stemningen. Her spiller fantasien over og du vet aldri hvor historien tar dem. Utrolig artig podcast for barna.

Forklart Junior

Vi har nå funnet flere spennende podcaster med historier og fortellinger, her kommer den eneste nyhetspodcasten for barn på listen. Forklart Junior er drevet av Aftenposten og forklarer nyheter, men også vanlige spørsmål, til barn på en enkel og forståelig måte. Herlig konsept!

Drage i magen

Drage i magen er et redskap for barn i å kunne lære seg i å håndtere egne og andres følelser. Deres målgruppe er barn i alderen 5-6 år men passer godt til de mindre også.

Podcasten blir skrevet og produsert av Marthe Sveberg og hun har med seg psykologen Aksel Inge Sinding. Podcasten er et samarbeid med Rådet for psykisk helse

Sov godt: Podcast for barn

Podcasten ‘Sov godt’ er perfekt for de barna som liker å lytte til noe før de skal sove for å roe ned og la tankene flyte helt inn til drømmeland.

Hvorfor er podcaster bra for barn?

Podcaster kan være en fantastisk ressurs for barnas utvikling på flere måter. Vi har lenge hatt hørespill og lydbøker for barn, så her er noen grunner til hvorfor podcaster vil være et godt valg også:

1. Stimulerer fantasi og kreativitet:

Podcaster gir barna muligheten til å bruke sin fantasi og kreativitet. Når de lytter til historier eller eventyr i podcaster, blir de dratt inn i en verden av fantasi og får muligheten til å visualisere karakterer og scenarier på egen hånd. Dette bidrar til å utvikle deres evne til å tenke kreativt og skape mentale bilder.

2. Utvider ordforråd og språkferdigheter:

Podcaster for barn er ofte utformet med tanke på språkutvikling. De inneholder rike dialoger, rim, og fortellinger som bidrar til å utvide barnas ordforråd og forbedre deres språkferdigheter. Ved å lytte til podcaster kan barna eksponeres for nye ord, setninger og uttrykk som de kan bruke i sin egen tale og skriftlige kommunikasjon.

3. Styrker lytteferdigheter:

Å lytte til podcaster hjelper barna med å utvikle sin lytteevne og auditive prosesseringsferdigheter. De må fokusere og følge med på historiene og informasjonen som blir presentert. Dette bidrar til å forbedre deres evne til å forstå og tolke instruksjoner, historier og samtaler i ulike sammenhenger.

4. Gir kunnskap og læring:

Mange podcaster for barn har pedagogiske elementer innlemmet i innholdet. De kan lære barna om ulike emner som vitenskap, historie, kultur og natur. Ved å lytte til podcaster får barna muligheten til å lære på en underholdende måte, og de kan få ny innsikt og kunnskap om verden rundt seg.

5. Fører til diskusjoner og samarbeid:

Podcaster kan også være en flott måte å starte samtaler og oppmuntre til samarbeid mellom barn og foreldre. Etter å ha lyttet til en podkast sammen, kan dere diskutere temaet, stille spørsmål og dele deres egne meninger og erfaringer. Dette bidrar til å styrke båndet mellom barna og foreldrene og oppmuntre til åpen kommunikasjon og kreativ tenkning.

Related Posts