Liste over norske kvinnelige artister (2024)

I denne listen har vi samlet noen av Norges største kvinnelige artister som gjør det bra både her og i utlandet. Nå skal vi se nærmere på Norges sangerinner.
norske kvinnelige artister
Justin Higuchi from Los Angeles, CA, USA, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

Dagny

Av Justin Higuchi fra Los Angeles, CA, USA – Dagny 11/03/2017 #6, CC BY 2.0

Dagny er den første på listen blant norske kvinnelige artister. Hun begynte karrieren med et pangstart i 2015 da hun slapp sin første singel ‘Backbeat’. Siden den tid har hun bevist at hun forstår hva som kreves for å lage en god poplåt.

Snakker om god poplåt, så slapp hun ‘Somebody’ i 2020 som er hennes mest populære låt per dags dato. Med seg på denne sangen hadde hun med seg Rat City (Donkeyboy) som produsenter. Donkeyboy er også tidligere kjent for å ganske god peiling på hva som er en god låt. Så samarbeidet med popartisten kunne ikke slå feil.

I tillegg til hennes solide solokarriere så langt har hun også vært med å skrevet ‘Never Really Over’ av Katy Perry. Bare her skinner talentet til Dagny igjennom.

Det blir spennende følge Dagny videre og se hvilke veier hun kommer til å ta, uansett så kan vi garantere for at hun er kommet for å bli innenfor musikkbransjen.

AURORA

Maeva Damas / AURORA France (@aurorafrance), CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Neste på listen over kvinnelige norske artister er AURORA. Hun kommer fra Stavanger og har drevet med musikk siden hun var liten. Noen av hennes største hits så lang i karrieren er blant annet:

  • Runaway
  • Into The Unknown
  • Running With The Wolves
  • Cure For Me

Førstnevnte, Runaway, har mer enn 450 millioner avspillinger på Spotify alene. Etterfulgt av denne har hun ‘Into The Unknown” som sin nest mest populære sang. Dette er en låt som har blitt laget i samarbeid med Disney og artisten Idina Menzel for filmen Frozen 2.

I 2022 slapp hun et nytt album kalt ‘The Gods We Can Touch’ som er helt klart verdt å sjekke ut. Du kan nok se frem til mange flotte sanger i nærmeste fremtid fra AURORA.

Astrid S

Astrid S er den artisten på listen som også har gjort det veldig bra internasjonalt i blant strømmetjenester.

Hennes mest populære sang ‘Hurt So Good’ har godt over 300 millioner streams alene på Spotify.

Dette alene bare bekrefter at hun er en sangerinne som vet hvordan man synger gode poplåter og at hun er en av Norges største kvinnelige artister for tiden.

Justin Higuchi from Los Angeles, CA, USA, CC BY 2.0

Sigrid

Justin Higuchi fra Los Angeles, CA, USA, CC BY 2.0 via Wikimedia Commons

Sigrid er ei kvinnelig norsk artist som fikk sitt første gjennombrudd takket være stor popularitet på P3 Uhørt. Dette var da i 2013, og noen år etter på fikk vi den store gjennombrudslåta ‘Don’t Kill My Vibe’.

Siden den til har hun holdt flyten gående stadigvekk med nye singler som igjen topper lister her til lands, samt vunnet priser som Spellemannsprisen, MTV Music Awards, GAFFA-prisen og P3 Gull.

Ina Wroldsen

Når vi lager en liste over norske kvinnelige artister må vi ikke glemme bort verdenskjente Ina Wroldsen. Dette er ei dame som mange produsenter har og ønsker ha med på en låt. Selv om hun har en rekke populære sanger hvor hun synger selv, har hun faktisk også skrevet sanger for flere store artister.

Ina Wroldsen har skrevet for artister som: Britney Spears, One Direction, James Arthur, Leona Lewis, Little Mix. Listen fortsetter bare videre, men vi kan ikke snakke om Ina Wroldsen uten å snakke om alle sangene hun synger på.

Det mange ikke visste, er at hun også synger på Calvin Harris sin megahit ‘How Deep Is Your Love’. Selv om hun ikke er oppført som vokalist på denne sangen blant strømmetjenester, er det hun som synger. Denne sangen gikk til topps i over 22 land totalt. Litt av en bragd å putte på CV-en.

Malin Pettersen

Det er lenge siden Norge har representert country-musikk så godt som vi gjør nå med Malin Pettersen, og i tillegg få annerkjennelse fra selveste Nashville, USA.

Den norske Americana/country sangeren Malin Pettersen har drevet med musikk i lang tid og slapp endelig sitt første debut album References Pt. 1 i 2018.

Albumet ble godt tatt imot og stakk av med Spellemannsprisen som beste country album.

Bilde hentet fra Main Pettersen sin Spotify

Julie Bergan

Jonathan Vivaas Kisse, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Julie Bergan er ei norsk popstjerne som allerede har sanka inn 1,5 milliard streams i hennes 10 år lange karriere. Hun har blant annet samarbeidet med norske Alan Walker på megahiten ‘Ignite’. Enda mer kjent i Norge er hennes låt ‘Arigato‘ som gikk til topps på VG-lista i 2016.

I nyere tid virker det som om hun blir bare mer or mer populær utenfor norske grenser. Dette kan vi se siden hun er vokalist i sanger med både R3hab og David Guetta som allerede er godt etablerte EDM-artister.

Susanne Sundfør

Susanne Sundfør er enda en kvinnelig vokalist som har jobbet med store artister. I samarbeid med franske M83 lagde de den episke sangen ‘Oblivion’ som hørte til filmen med samme navnet.

Susanne Sundfør har også samarbeidet med norske EDM-duoen Röyksopp. Sammen har de laget mesterverket ‘Running To The Sea‘. Låten har en sterk beat som bare bygger seg opp igjennom hele sangen og gir en driv som komplementerer Susannes vokal. Kan lyttes til nedenunder.

Spotify spilleliste med norske kvinnelige artister

Nedenfor finner du en ny Spotify spilleliste, hvor jeg har samlet flere sanger fra våre norske sangerinner. Her vil du finne også noen som ikke har blitt nevnt i artikkelen. Følg gjerne spillelisten da den blir oppdatert med nye sanger.

Related Posts